Aan tafel met Tjitske Brouwer van Vinoblesse en sommelier Lukas Wiegman
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties?
Voor Perswijn #5 proeven we blind o.a. een Sancerre, een Siciliaanse witte wijn en een bijzondere witte wijn van domaine Laroque d’Antan bij gegrilde witte asperges met een puree van Franse kikkererwten en een kruidensaus van peterselie, munt, mosterd en azijn.
Chef-kok is Jurgen Elenbaas van restaurant NOTK in Rotterdam. Eregasten zijn Tjitske Brouwer, mede-eigenaar van Vinoblesse, en sommelier Lukas Wiegman, eigenaar van Restaurant NOTK.
Wilt u het interview met de gasten lezen of weten welke wijnen er volgens het proefpanel het beste bij de gerechten passen? Lees dan Perswijn #5 – 2024.
Tekst, foto en film bij deze rubriek zijn gemaakt door foodteam.nl: Henk Braam en Gerard Reijmer.