Aan tafel met Corinne Hofland van VINVIN Wines en sommelier Bram van Grinsven
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties?
Voor Perswijn #4 proeven we blind o.a. een gentil van Hugel uit de Elzas, pinot blanc en een grüner veltliner bij een rouleau van op de barbecue gerookte hoender met eendenlever en geblancheerde savooie-kool. Voor het contrast met de romige rouleau wordt er een zoetzure asperge bij geserveerd, een crème van baharat met hierop zilte haringkuit en een frisse dressing op basis van manzanilla sherry.
Chef-kok is Antonie van Vliet van restaurant SOMM in Uden. Eregasten zijn Corinne Hofland, eigenaresse van VINVIN Wines, en sommelier en mede-eigenaar Bram van Grinsven van restaurant SOMM.
Wilt u het interview met de gasten lezen of weten welke wijnen er volgens het proefpanel het beste bij de gerechten passen? Lees dan Perswijn #4 – 2024.
Tekst, foto en film bij deze rubriek zijn gemaakt door foodteam.nl: Henk Braam en Gerard Reijmer.