Aan tafel met Ibert van der Waal (wijnimport J. Bart) en sommelier Stijn Hinke
PERSWIJN gaat met een importeur en sommelier aan tafel. Wat zijn de beste wijn-spijscombinaties?
Voor Perswijn #1 proeven we blind o.a. een Albariño en Gewürztraminer bij een gerecht van sous-vide gegaarde coquilles in een beetje rookolie, met een XO-saus en atjar van rode kool.
Chef-kok is Jean Paul Witte van restaurant Puur Sanh in Berg en Dal. Eregasten zijn Ibert van der Waal, docent aan de Wijnacademie en verkoopleider Wijnimport J. Bart, en sommelier Stijn Hinke van restaurant Puur SanH.
Wilt u het interview met de gasten lezen of weten welke wijnen er volgens het proefpanel het beste bij de gerechten passen? Lees dan Perswijn #1 – 2024.
Tekst, foto en film bij deze rubriek zijn gemaakt door foodteam.nl: Henk Braam en Gerard Reijmer.