Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 2) - Perswijn
Reportages & ReizenVideo

Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 2)

Hoe wordt wijn gemaakt in Nederland? Volg de serie ‘Wijnmaken in Nederland’. In april 2020 hebben Aukje Reinerman en Bernd Wondergem op het door hen aangekocht perceel met de naam ‘Het Hamerstuk’ druiven aangeplant. We volgend hen vanaf dat moment op de voet in dit geweldige avontuur met afwisselend tegenvallers en meevallers. 

September, het eerste jaar

De nieuw aangeplante druivenstokken zijn goed gegroeid, maar op sommige plekken groeien ze beter dan op andere plekken. Hoe komt dat? En wat voor gevolgen heeft dat voor het snoeien later het jaar? Waarom is de afstand tussen de rijen zo groot en waarom staan de rijen in deze richting? Vragen die we stellen aan wijngaardenier Aukje Reinerman. Misschien wel de belangrijkste vraag: welke druivenrassen zijn aangeplant en waarom juist deze?

Presentatie: Gerard Reijmer
Video: Henk Braam

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven en ontvang uitnodigingen voor wijnproeverijen, wijntips, het laatste wijnnieuws en onze flesaanvraag.

Bij inschrijving ontvangt u gratis het e-book van Lars Daniëls MV over terroir. Meer dan 20.000 wijnliefhebbers en 900 importeurs ontvangen onze nieuwsbrief.

Zijn uw gegevens veranderd? Schrijf u met uw oude e-mailadres opnieuw in en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen.

Reageer op dit item

nl Nederlands