Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 2) - Perswijn
Reportages & ReizenVideo

Wijnmaken in Nederland: Wijngaard Het Hamerstuk (deel 2)

Hoe wordt wijn gemaakt in Nederland? Volg de serie ‘Wijnmaken in Nederland’. In april 2020 hebben Aukje Reinerman en Bernd Wondergem op het door hen aangekocht perceel met de naam ‘Het Hamerstuk’ druiven aangeplant. We volgend hen vanaf dat moment op de voet in dit geweldige avontuur met afwisselend tegenvallers en meevallers. 

September, het eerste jaar

De nieuw aangeplante druivenstokken zijn goed gegroeid, maar op sommige plekken groeien ze beter dan op andere plekken. Hoe komt dat? En wat voor gevolgen heeft dat voor het snoeien later het jaar? Waarom is de afstand tussen de rijen zo groot en waarom staan de rijen in deze richting? Vragen die we stellen aan wijngaardenier Aukje Reinerman. Misschien wel de belangrijkste vraag: welke druivenrassen zijn aangeplant en waarom juist deze?

Presentatie: Gerard Reijmer
Video: Henk Braam

Reageer op dit item

nl Nederlands