Horeca vecht terug met afhalen en bezorgen - Perswijn
Foto: Elevate van Pexels
Nieuws

Horeca vecht terug met afhalen en bezorgen

Het behoeft geen nadere uitleg. De horeca is een van de grootste slachtoffers van de huidige Covid-19-crisis. Overigens was het interessant om te lezen dat in een van de zwaar getroffen landen van Azië, Zuid-Korea, de horeca wél open kan blijven. De Volkskrant berichtte hier vanochtend uitvoerig over. De uitleg is dat daar op grote schaal getest wordt, zodat het verloop van de infecties veel beter kan worden getraceerd, en lokale virushaarden direct kunnen worden gelokaliseerd en bestreden. Ik zal de laatste zijn om de aanpak van de regering te bekritiseren, maar het lijkt er op dat de Nederlandse terughoudendheid met testen tot onnodige maatregelen en meer onzekerheid zou kunnen leiden.

Maar restaurants proberen gelukkig terug te vechten met afhaal- en bezorgmenu’s. Je ziet hierin de leukste initiatieven. Gisteren aten we zelf van het menu van De Lobby Fizeaustraat, dat hier keurig per bakfiets werd bezorgd. Vanavond komt ons hoofdgerecht van de Brasserie van Baerle, waar een echt brasserie menu online staat, dat als driegangenmenu kan worden besteld. Helemaal wat we van deze mooie brasserie kunnen verwachten.

Op dit moment is een actie gestart om iedereen op donderdag massaal online eten te laten bestellen, om de horeca te helpen in deze moeilijke tijd. Een leuk initiatief, dat we graag steunen. . Bestel met zijn allen, zou ik zeggen.

Ronald de Groot

In deze moeilijke tijden willen we onze GROOTSPRAAK restaurants, brasseries en wijnbars graag een hart onder de riem steken. Velen van u schakelen om naar bezorg- en afhaalmenu’s. Bekijk hier alle restaurants die in Grootspraak 2020 staan en deze bezorg- en afhaalservice aanbieden.

Reageer op dit item