Recept: Tartaar van kalf - Perswijn
Eten & Drinken

Recept: Tartaar van kalf

Tussengerecht

voor 4 personen

300 g kalfslende
30 g pijnboompitten
1dl truffelmayonaise
20 g rucola sla
½ bakje tahooncress of rucola
1 limoen
1 theelepel eiwit
50 g mayonaise
1 verse truffel
olijfolie
balsamico

  1. Snijd de kalfslende in dunne plakken en vervolgens in repen en fijne blokjes. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een vleugje limoenschil.
  2. Rooster de pijnboompitten met een druppel eiwit en zeezout in de oven op 160 bruin in 10 minuten.
  3. Was de sla en breng op smaak met olijfolie, een beetje witte balsamico en peper en zout.
  4. Maak de truffel mayonaise: meng mayonaise met verse truffel in een keukenmachine en breng over in een spuitfles of spuitzak.
  5. Verdeel de tartaar over de borden. Strooi de pijnboompitten erop, spuit er mooie dotjes truffelmayonaise op en omheen. Garneer met blaadjes tahoon-cress, wat druppels olijfolie en vers geschaafde truffel.

Deze wijnen geven alle drie een goede wijn-spijscombinatie:

  • Domaine des Poncetys, Saint-Véran ‘Les Climats’, 2017, € 16,00 Wijnhandel B.J. de Logie.
  • Les Héritiers du Comte Lafon, Mâcon-Milly-Lamartine, 2015, € 18,95, De Bruijn Wijnkopers.
  • Domaine du Mont Épin, Viré-Clessé 2016, prijscategorie 6, Karakter Wijnimport.

Wilt u weten hoe de vierde wijn bij het gerecht paste of de rest van het artikel ‘Aan tafel’ lezen? Koop dan PERSWIJN #3 – 2019. Hier te verkrijgen of te bestellen in onze webshop!

Gerard Reijmer

Reageer op dit item