In memoriam: Lotte Wolf - Perswijn
Lotte Wolf bij de presentatie van haar eigen wijnen 'A Touch of Dutch' in mei 2018 (Foto: Romy Kooij)
Nieuws

In memoriam: Lotte Wolf

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze dierbare collega Lotte Wolf (1985). Lotte is op veel te jonge leeftijd door een nog onbekende natuurlijke doodsoorzaak gestorven. Als wine director van Sofitel Legend The Grand Amsterdam, en restaurant Bridges, is zij onlosmakelijk aan ons verbonden. Wij zullen haar als mens en als vakvrouw enorm missen.

Lotte was een groot wijntalent. Op haar 18e ontdekte zij tijdens een wereldreis haar absolute droombaan: sommelier. Vastberaden en met een onbegrensde ambitie om deze droombaan te bemachtigen, begon zij zonder enige ervaring in de horeca. Al snel werd haar ambitie beloond en begon zij als jongste en eerste vrouwelijke sommelier in verschillende toprestaurants, zoals Fifteen van Jamie Oliver en het Haagse Seinpost. Op haar 23e ontdekte Sergio Herman haar en begon zij bij Oud Sluis. Na vervolgens restaurantmanager bij Pure C geweest te zijn en de wijnkaart van The Jane samengesteld te hebben, kwam Lotte in juli 2015 bij restaurant Bridges in Amsterdam terecht.

Binnen het vak van sommelier behoorde Lotte al op jonge leeftijd tot de absolute top. Daarnaast had Lotte een zo mogelijk grotere passie, namelijk zelf wijn maken. Dit begon met een champagne voor Jerôme Dehours en twee wijnen via Gayda Languedoc. Totdat haar grote passie haar naar Zuid-Afrika bracht. In het Swartland maakte Lotte haar eigen wijn onder haar eigen label ‘Lotte Wolf: Touch of Dutch’. Dit voorjaar presenteerde zij haar eerste drie wijnen, die onmiddellijk bejubeld werden door de vakpers en kenners. In de NCRV documentaire ‘De Nieuwe Garde’ zei zij begin 2018 dat het haar grote droom was om in haar eigen wijnbar haar eigen wijn te mogen schenken.

Op 11 september zou Lotte opnieuw naar haar geliefde Zuid-Afrika afreizen, maar helaas heeft het zo ver niet mogen komen en is haar leven veel en veel te vroeg geëindigd.

Alle collega’s gaan deze warme persoonlijkheid enorm missen.

Met welgemeende groet,

Namens Remco Groenhuijzen en alle collega’s van Sofitel Legend The Grand Amsterdam,

Kiki Hirschfeldt

Lotte Wolf bij de presentatie van haar wijnen ‘A Touch of Dutch’ in mei 2018 (Foto: Romy Kooij)

1 Reactie

Reageer op dit item