Perswijn nummer 2 - Bordeaux 2014 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 2 – Bordeaux 2014

Perswijn nummer 2 is uit met zoveel proefnotities dat ze niet eens in het blad passen! Deze editie bevat zo’n 400 Geproefd en Beoordeelde wijnen en we hebben als extra meer dan 300 extra proefnotities voor je klaarstaan van Bordeaux 2014 en 55 extra proefnotities van Friuli! Daarnaast de series: Wijnbouw in Nederland & Wijnmaken van maand tot maand. Verder o.a.: Bordeaux 2014. Het wilde noorden van Zuid-Afrika. Het verhaal van de Rheingau. Kees van Leeuwen over Saint’Elites. Verder uiteraard de vertrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities en nog veel meer! Perswijn nummer 2 is vanaf 13 maart verkrijgbaar. Lees verder!


Geproefd & Beoordeeld:

•    41x witte Mâconnais & Beaujolais

•    69x Pouilly-Fuissé en Saint-Veran

•    92x streekblends uit Catalunya

•    200x wijnen uit Marche, Puglia en Abruzzo

•    300x Bordeaux 2014

Nieuwe serie: Nederland wijnland: stand van zaken

Wijnbouw in Nederland is het hobbyisme ontgroeid. Ons land kent inmiddels zo’n 150 commerciële wijngaarden en meerdere daarvan beslaan meer dan 5 hectare. In deze nieuwe serie gaat Perswijn dit jaar langs bij toonaangevende vaderlandse wijndomeinen om te kijken hoe goed ze nu zijn en welke ambities de wijnmakers hebben. Voor de tweede aflevering van deze serie bezoeken we wijngoed Thorn. Ronald de Groot interviewt de eigenaar en wijnmaker en beoordeelt de wijnen.

Nieuwe serie: Wijnmaken van maand tot maand (deel 2: maart)

De meeste wijn is het product van een jaar lang werken in wijngaard en wijnmakerij. Maar wat moet er allemaal gebeuren gedurende zo’n jaar? En wat is het verschil in werkzaamheden tussen de Duitse Mosel en de Zuid-Afrikaanse kust? Lars Daniëls steekt een klassieke reeks in een nieuw jasje en vertelt het verhaal van Weingut Kerpen  (Duitsland) en Newton-Johnson (Zuid-Afrika).

Bordeaux 2014: Goed Klassiek

Begin januari was het de zesde keer dat we op initiatief van Bernard Burtschy (Le Figaro/Avis du Vin) in de Bordeaux de meest recente jaargang gebottelde grands crus proefden. Dit jaar was het de beurt aan het millésime 2014. Deze proeverij dient vooral om te kijken hoe de wijnen zich hebben ontwikkeld ten opzichte van de primeurcampagne in april 2015. En natuurlijk om te zien wat we in de toekomst van de grote Bordeaux uit 2014 kunnen verwachten. Ronald proefde en beoordeelde meer dan 300 wijnen, benoemt per regio de toppers en geeft je de nodige koopadviezen. Onmisbaar voor wie geïnteresseerd is in Bordeaux 2014!

Zuid-Afrika. Het wilde noorden

Constantia, Stellenbosch en Franschhoek zijn prachtig en staan symbool voor de Kaapse wijnbouw. Maar de Cape Winelands hebben ook een ruigere, minder toeristische kant. Daarvoor moet je noordwaarts, naar de oudere wijngaarden in wards en buitengebieden als Wellington, Piekenierskloof en het magische Skurfberg. De beloning: een aantal van de beste en origineelste Zuid-Afrikaanse wijnen. Lars Daniëls reisde naar Zuid-Afrika en legt alles uit over deze verborgen juweeltjes!

Fruili blijft verbazen

Friuli-Venezia Giulia, het verre noordoosten van Italië, geldt als een van de meest vooraanstaande Italiaanse streken voor witte wijnen. Een deel daarvan hoort tot de beste witte wijnen uit Italië, samen met die uit Alto Adige en Campania. Maar de streek wil óók aandacht voor zijn autochtone blauwe druiven. Want ook daarin is Friuli bijzonder. Ronald de Groot beoordeelde de wijnen ter plaatse en legt de verschillen in terroir, stijl en jaargang uit!

Het verhaal van de Rheingau

De Rheingau is uniek. Hart van de Duitse wijnbouw en bakermat van de Riesling. Klassiek Europa, in historisch en cultureel opzicht ongeëvenaard. Geliefd bij vorsten, adel, kerk en schrijvers. Met monumenten als Kloster Eberbach, Schloss Vollrads en Schloss Johannisberg. Samen met een fraai landschap maakt dat de streek tot een perfecte bestemming voor wie meer wil dan alleen proeven. Hier onderga je (wijn)geschiedenis met een hoofdletter. René van Heusden vertelt de geschiedenis, geeft wijnweetjes weg, neemt je mee door de boeiende dorpjes van de Rheingau en deelt de leukste adresjes. Uiteraard geeft René de nodige restauranttips weg!

Daarnaast o.a. de artikelen het verhaal van de Rheingau, Laudun wil meer status, La Braccesca: het recept van Antinori,  Het DNA van wijnmaker Markus Molitor. Verder vertelt Kees van Leeuwen over de Saint’Elites, een interview met Cees Kramer van restaurant De Boet uit Urk. Proefden we verschillende wijnspijs-combinaties met zalmtartaar, varkenswang, mosselen en zelfs een bloemkoolsnack. Daarnaast nog veel meer artikelen en onze vaste columns.

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 2 ook los bestellen in onze webshop, bij de grote tijdschriftenwinkel of bij deze ambassadeurs

Reageer op dit item