Perswijn nummer 1 - duurzaam Nieuw-Zeeland - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 1 – duurzaam Nieuw-Zeeland

Perswijn nummer 1 is uit met veel informatieve artikelen en vol met geproefde en beoordeelde wijnen! Deze editie bevat o.a. de series: Wijnbouw in Nederland & Wijnmaken van maand tot maand. Verder o.a.: Nieuw-Zeelandse wijnen. Eilandwijnen van Corsica & Sardinië. Chardonnay & Zinfandel uit Californië. Cru’s van de Zuid-Rhône. De beste bubbels uit Italië. Verder uiteraard de vertrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities en nog veel meer! Perswijn nummer 1 is vanaf 30 januari verkrijgbaar. Lees verder!

Geproefd & Beoordeeld:

  • Bubbels uit Italië
  • Witte Rioja
  • Bijzondere wijnen van Corsica & Sardinië
  • Chardonnay & Zinfandel uit Californië
  • Chileense Carmenère
  • Cru’s van de Zuid-Rhone

 

Nieuwe serie: Nederland wijnland: stand van zaken

Wijnbouw in Nederland is het hobbyisme ontgroeid. Ons land kent inmiddels zo’n 150 commerciële wijngaarden en meerdere daarvan beslaan meer dan 5 hectare. In deze nieuwe serie gaat Perswijn dit jaar langs bij toonaangevende vaderlandse wijndomeinen om te kijken hoe goed ze nu zijn en welke ambities de wijnmakers hebben. Voor de eerste aflevering van deze serie bezoeken we Betuws Wijndomein. Lars Daniëls interviewt de eigenaar en wijnmaker en beoordeelt de wijnen.

Nieuwe serie: Wijnmaken van maand tot maand

De meeste wijn is het product van een jaar lang werken in wijngaard en wijnmakerij. Maar wat moet er allemaal gebeuren gedurende zo’n jaar? En wat is het verschil in werkzaamheden tussen de Duitse Mosel en de Zuid-Afrikaanse kust? Lars Daniëls steekt een klassieke reeks in een nieuw jasje en vertelt het verhaal van Weingut Kerpen  (Duitsland) en Newton-Johnson (Zuid-Afrika).

De duurzame ambities van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is ontegenzeggelijk een groen en vruchtbaar land. Een land ook dat voor een groot deel van zijn inkomen afhankelijk is van de export van land- en tuinbouwproducten. Zonder uitzondering profiteren deze producten van het groene, gezonde imago dat Nieuw-Zeeland heeft weten op te bouwen. En dat terwijl het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen er nog altijd gemeengoed is. Roundup, het beruchte middel van Monsanto, wordt nog gewoon door de plantsoenendienst gebruikt. De wijnindustrie lijkt de uitzondering op de regel te zijn en wil een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Wijnjournalist Ronald Wortel praat u bij!

Catalonië. Feest voor Levensgenieters

Een kwart van alle Spaanse wijn komt uit Catalonië. Hoewel Catalaanse wijn vaak geassocieerd wordt met cava, is er sprake van een bijna verwarrende diversiteit aan namen en stijlen. Een blik op de kaart leert waarom. Catalonië heeft de vorm van een driehoek. In het noorden grenst het aan Frankrijk, in het westen aan Aragón en in het oosten aan de Middellandse Zee. Het strekt zich uit van de Pyreneeën tot voorbij de Ebrodelta. Dat impliceert een veelheid aan landschappen, mesoklimaten, bodems en hoogteliggingen van zeeniveau tot 1000 meter. Kortom: terroirs te over. René van Heusden legt alles uit in dit informatieve artikel!

Grandes Vinos de San Pedro: Hoe Chileense wijnen blijven verrassen

Wat doe je als je een van de grootste wijnproducenten van Chili bent en meer wilt opvallen door de topwijnen die je óók produceert? Dan ga je ze op één plek maken; een plek met een uitstraling die bij een high-end-wijn past. Vandaar dat Viña San Pedro sinds 2014 al zijn topwijnen in de schitterend gelegen Bodega Altaïr in Cachapoal maakt.  Lars Daniëls vertelt hoe Chili steeds meer een eigen stijl gaat voeren.

Daarnaast o.a. artikelen over oogstjaar 2016 (grillig en soms bizar!), de cannonau van Sardinië,  een portret van Bertol Izagirre (wijnmaker in Baskenland), Verder bespreekt Kees van Leeuwen de indrukkende prestaties van wijnmaker Frédéric Brochet  Bordeaux 2016, geeft Sommelier Chantal de Raaf haar wijntop 5 en bespreken we de wijnregio Lirac inclusief een paar goede en betaalbare wijntips. Verder natuurlijk onze vaste wijn -en wijnspijsrubrieken en columns.

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 1 ook los bestellen in onze webshop, bij de grote tijdschriftenwinkel of bij deze ambassadeurs

Reageer op dit item