Perswijn nummer 8 - eindejaarseditie! - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 8 – eindejaarseditie!

Perswijn nummer 8 is uit en tot de rand gevuld met wijntips en interessante artikelen om de feestmaand mee door te komen! Deze eindejaarseditie bevat o.a.: 101 Champagne-tips! Ribera del Duero drukt op reset, Duitsland 2015: kwaliteit in de breedte, de onbekende wijnen van Erbaluce & Canavese, Geproefd en beoordeeld: 111x Bougogne Pinot Noir tussen € 7 (!) en € 70, en de beste versterkte wijnen in Tawnystijl. Verder uiteraard de vertrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities en nog veel meer! Perswijn nummer 8 is vanaf deze week verkrijgbaar. Lees verder!

De onbekende wereld van Erbaluce en Canavese

Er is geen wijnland dat zoveel verschillende unieke druiven herbergt als Italië en de erbaluce is zeker een van de interessante rassen. Deze bijzondere druif is langzaam bezig aan een opmars. Niet zonder reden: de wijnen hebben echt een andere, boeiende smaak. Naast de DOCG Erbaluce, proeven we ook wijnen uit de DOC Canavese. De wijnen hebben een uitgesproken karakter en doen in veel opzichten aan chenin blanc denken. Ronald de Groot brengt verslag uit en beoordeelde meer dan 30 verschillende wijnen.

Duitsland 2015: kwaliteit in de breedte

René van Heusden en Lars Daniëls zijn het over één ding eens: 2015 is een groot jaar voor Duitse witte wijnen, met Riesling voorop! De prijzen voor de Grosse Gewächse zullen verder stijgen, maar zijn vergeleken met Bordeaux en Bourgogne nog heel redelijk te noemen. Wat maakt 2015 nu zo’n bijzonder jaar? Lars en René leggen het uit en bespreken hun Riesling voorkeuren, hun favoriete wijnen en wijnmakers en hun meest verrassende wijn.

Ribera del Duero drukt op reset

Ribera del Duero was succesvol door z’n krachtige smaak en vooral nieuw hout. Nu de trend is omgeslagen drukt men in Ribera ook op de resetknop. Ribera zet nu koers naar richting  fruit, frisheid, elegantie, meer kwaliteit, en hiermee ook naar terroir. Wijnmakers uit Ribera vertellen over de snelle veranderingen in de streek, kwaliteit, diversiteit en oude wijnstokken. Het groeiende aantal bodega’s heeft gezorgd voor diversiteit in de wijnen, wat de streek veel interessanter maakt. Ronald de Groot beoordeelde voor u zo’n 50 wijnen van verschillende wijnhuizen.

Dol op Champagne? Wij hebben 101 tips!

Champagne is gewoon de mooiste bubbel die er is. Champagne is helaas wel duur. De bodemprijs ligt rond de € 20, maar in de richting van zo’n € 25 kun je al heel aangename Champagne kopen. Wij proefden en beoordeelden 101 Extra Brut en Brut Champagnes die in Nederland te koop zijn. Verder gingen we op bezoek bij een van de sterren van de Aube, Champagne Drappier. Als jij van Champagne houdt, dan zijn deze tips niet te missen!

Daarnaast o.a. artikelen over de toekomst voor vergeten druivenrassen, de wijnhelden van 2016, een portret van begenadigd Elzasser wijnmaker André Ostertag: de mens in het terroir, Klimaatopwarming: wat moeten we veranderen? Verder bespreekt Kees van Leeuwen Bordeaux 2016, geven we tips over lekkere en betaalbare Bourgognes, bespreken we de topbourgognes voor de feestdagen en beoordelen we versterkte tawnystijl wijnen om de decembermaand mee op te warmen. Verder in dit feestelijke eindejaarsnummer natuurlijk onze vaste rubrieken, columns, en de vertrouwde pagina’s proefnotities, dit keer van:

* Wijnen uit 2006: tien jaar later

* Droge Riesling uit de Mosel

* Champagne tot € 50

* Bourgogne Pinot Noir

* Versterkte wijnen in Tawnystijl

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 8 ook los bestellen in onze webshop, de gespecialiseerde tijdschiftenwinkel of bij deze ambassadeurs.

Reageer op dit item