Bladergids Elzas online - Perswijn
Nieuws

Bladergids Elzas online

Het supplement bij Perswijn 6 over de Elzas staat nu als bladergids online. In de gids nemen onze redacteuren Lars Daniëls en René van Heusden u aan de hand mee om alles uit te leggen wat u over de Elzas wilt weten. Uiteraard komt het bijzondere terroir aan bod, uitgelegd door Lars Daniëls. René van Heusden legt de nieuwe Grand-cru-classificatie uit. Samen maakten ze een selectie van de –naar hun smaak- beste Grands Crus.

Uiteraard ook aandacht voor duurzaamheid, waarin de Elzas voorop loopt. En niet te vergeten alle belangrijke druiven passeren de revue, zoals de pinot blanc, sylvaner, pinot gris en gewurztraminer. Aparte aandacht voor de pinot noir en de riesling, koningsdruiven in rood en wit. Natuurlijk worden de smaakstijlen in kaart gebracht, over restzoet, zuren en meer, en de nieuwe regelgeving  voor ‘sec’. Ook de Crémant d’Alsace is niet vergeten, en wat er aan leuke nieuwe horeca te vinden valt in de traditionele Elzas. Uiteraard van de hand van master of lunch René van Heusden.

U kunt dit leuke gidsje hier vinden: Bladergids Elzas
Bladergids Elzas online

Reageer op dit item