Perswijn nummer 5 - op avontuur in Europa! - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 5 – op avontuur in Europa!

Perswijn nummer 5 is uit, met hierin o.a.: Bergwijnen en bijzondere bubbels uit Trentino, Cava de Paraje, Pieropan; moderne Soave Classico, wijnen uit Alentejo en Assignan, wijnreis door Lausanne, Lars Daniëls MV over Gewürztraminer, en uiteraard de vertrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities! Perswijn nummer 5 is nu verkrijgbaar. Lees verder!Trentino. Bergwijn & bollicine

Trentino staat toch voor zeeën obscure Pinot Grigio? Die Pinot Grigio is er inderdaad. Alleen vormt die maar één aspect van een veel complexere werkelijkheid. Op het gevaar af dat het clichématig klinkt: ook hier is al een poosje een koerswijziging van volume naar kwaliteit gaande. Potentieel is er genoeg. En dus kom je steeds meer echt goede, karaktervolle wijnen tegen. Met hoogtepunten als Teroldego en de bruisende bollicine di montagna. René van Heusden praat u bij.

Cava de Paraje: weg uit de supermarkt

Cava heeft een imagoprobleem. Het wordt gemaakt als champagne, maar is veel minder prestigieus en staat tussen de goedkope prosecco in de supermarkt. Met de nieuwe categorie Cava de Paraje Calificado hoopt de Catalaanse wijnstreek dit probleem eindelijk eens aan te pakken. Ronald de Groot doet verslag!

Alentejo springt de toekomst in

Met het uitbrengen van onze Koopgids Portugal, begin dit jaar, konden we weer eens concluderen dat Portugal een bron is van bijzondere wijnschatten. In het vorige nummer schreven we daarom uitgebreid over Vinho Verde in Noord-Portugal. Deze keer zetten we de reis voort met een bezoek aan het zuiden: de grote, warme streek Alentejo, waar zowel oude als nieuwe bedrijven de sprong naar de toekomst maken.

Gewürztraminer? Het kan heerlijk zijn. Echt.

Rozen en lychees, druivig zoet, weinig zuren, (vaak) pittig in alcohol. Gewürztraminer, in Elzas zonder umlaut, is misschien wel de meest herkenbare wijn ter wereld. Wijn met veel van een heleboel en soms te weinig van het essentiële. Van ordinair tot verleidelijk en, volgens Lars Daniëls, soms fascinerend fraai.

Wijnreis door de stad: Lausanne

Het Zwitserse Lausanne is een goed bewaard geheim als het gaat om stedenbezoek en wijngenot. De stad zelf – prachtig gelegen aan het Meer van Genève – heeft al veel moois te bieden op cultureel en gastronomisch gebied, maar de nabijheid van het Werelderfgoedwijngebied Lavaux maakt hem helemaal onweerstaanbaar. Gerard Reijmer zocht uit wat de leukste plekken zijn voor lekkere wijnen, en wat er te beleven valt op wijngebied.

Daarnaast o.a. artikelen over Pieropan, Château Castigno uit Assignan, Château Clerc Milon, gemengde aanplant: zinvol of zonde?, de oogst 2016 van het zuidelijk halfrond, Kees van Leeuwen over 'coole' wijn uit Engeland, interviews met Jan-Willem van der Hek en Richelle van Gemert, en natuurlijk onze vaste rubrieken en de vertrouwde pagina's proefnotities, dit keer van:

* De zonnigste rosé uit Provence en Languedoc

* Schitterende terroirs van Roussillon leveren heerlijk rood én wit

* Aragón en Valencia. Fruit, kracht en aantrekkelijke prijzen

* Sicilië: van terraswijn tot grote klasse

* Op avontuur in Alentejo: wijnen met een eigen wil

 

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 5 ook los bestellen in onze webshop. 

Reageer op dit item