Perswijn nummer 3 - Bordeaux 2015 en primeur! - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 3 – Bordeaux 2015 en primeur!

Perswijn nummer 3 is uit, met hierin o.a.: de primeurproeverijen van Bordeaux 2015, Sagrantino uit Montefalco, wijnstad Luxemburg, Tre Maestri 2016, het Gardameer, Gut Hermannsberg, Kees van Leeuwen in Japan, en uiteraard de vetrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities! Perswijn nummer 3 is vanaf deze week verkrijgbaar. Lees verder!

Bordeaux 2015: een prachtig jaar, maar…

Bordeaux heeft de beste spindoctors van de wijnwereld. Nou ja, de grands crus van de Bordeaux dan. Er was ver voor de primeurproeverijen al flink wat buzz over de jaargang 2015. Deze nieuwe jaargang was het helemaal. Dan moet het in het glas wel worden waargemaakt. En, toegegeven, er zijn prachtige, soms zelfs grootse wijnen gemaakt. Maar het jaar van de eeuw..? Lees het verslag van Ronald de Groot in Perswijn nummer 3, en de proefnotities op deze site.

Sagrantino uit Montefalco.

Geen heilig boontje

Evenals het beroemde Toscaanse trio Chianti Classico, Montepulciano en Montalcino houdt sinds kort ook het Umbrische Montefalco een heuse anteprima: een jaarlijkse primeurproeverij. Die staat primair in het teken van de voor de markt beschikbare nieuwe jaargang van de plaatselijke trots Sagrantino, een van de slechts twee DOCG’s in heel Umbrië. René van Heusden was erbij.

Het Gardameer.

Da's meer dan alleen vakantiewijn

Het Gardameer is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Italië. Maar er wordt ook veel wijn gemaakt, vooral op de zuid- en zuidoostoever van het meer. De combinatie van wijn en massatoerisme klinkt misschien niet zo aantrekkelijk. Toch gebeurt er van alles in de drie belangrijke DOC’s Lugana, Chiaretto en Bardolino – tot aan een

rosérevolutie toe! Lees de bevindingen van Lars Daniëls MV in Perswijn 3!

Op wijnreis door Luxemburg

De afgelopen decennia is wijn een steeds belangrijker onderdeel geworden van het gewone leven. Dat betekent ook dat in grote steden steeds meer leuke plekken te vinden zijn waar je lekkere wijnen kunt drinken. Reden om eens wat steden te bezoeken en te kijken wat daar te beleven valt op wijngebied. Deze keer bezocht Gerard Reijmer de stad Luxemburg.

Wijnbouw in Japan: moeilijk, maar mogelijk

Japan is een land met een sterke voedsel- en drankcultuur. Het is dan ook een geliefde exportmarkt voor Europese wijnen. Japan produceert zelf echter ook wijn. Die is bij ons amper bekend, omdat weinig ervan het land uitgaat. Kees van Leeuwen onderzocht de wijncultuur en -kwaliteit in Japan.

Daarnaast o.a. artikelen over natuurwijn (deel 3), Gut Hermannsberg, Tre Maestri 2016, Numanthia, Tavares & Esteban, interviews met Diane Joyaux Fabre, Lotte Wolf en Tim Fröhlich, en natuurlijk onze vaste rubrieken en de vertrouwde pagina's proefnotities, dit keer van:

* Pinot Blanc: Ongecompliceerd drinkbaar

* Barbera. Fruitig en eenvoudig naast intens en groots

* Vin naturel. Een achtbaan van smaken en indrukken

* Sherry? In één woord: geweldig!

* Malbec van deze tijd: verrassend elegant

* Bordeaux 2015: rijp en warm

 

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 3 ook los bestellen in onze webshop. 

Reageer op dit item