Anne-Claude Leflaive overleden - Perswijn
Nieuws

Anne-Claude Leflaive overleden

La Grande Dame de Bourgogne, Anne-Claude Leflaive, is overleden. Als eigenaresse van Domaine Leflaive in Puligny-Montrachet, een van de allerberoemdste producenten van witte Bourgogne, behoorde ze tot de grote persoonlijkheden in de streek.

Anne-Claude was in de Bourgogne een pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw. Kort nadat ze begin jaren '90 de leiding over het familiebedrijf had overgenomen, begon ze met de invoering daarvan. In die tijd een zondermeer revolutionaire stap, zowel binnen het gebied als op het niveau waarop het domein werkte.Daarnaast was ze samen met Nicolas Joly een van de drijvende krachten achter de associatie Renaissance des Appellations. In dit licht is het nogal wrang dat ze uitgerekend aan kanker gestorven is. Anne-Claude Leflaive is 59 jaar oud geworden.  

Reageer op dit item