Perswijn nummer 6 - 2014 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 6 – 2014

Het oktobernummer van Perswijn (editie 6) is vers van de pers en ligt deze week in de winkels of bij u op de mat! Met onder andere reportages vanuit Pic Saint-Loup in de Languedoc, Muscadet, de Ardèche en het verrassende Idaho. Lees verder!

Garrigue snuiven in Pic Saint-Loup


La Garrigue de noordelijke Languedoc is aromatisch heel bepalend voor het specifieke karakter van Pic Saint-Loup, dat zonder twijfel tot de mooiste delen van de omvangrijke AOP/AOC Languedoc hoort. Het is een gebied dat om de klasse van zijn wijnen en de schoonheid van het landschap dringend weer eens in de schijnwerpers moet worden gezet. En dat de begeerde eigen AOC volop verdient.

De Ardèche. Hmm, lekkere bestemming

Het leven van een wijnschrijver is volgens menigeen vakantie vieren. René van Heusden reisde een week lang door de Ardèche, het Franse departement dat bij toeristen – onder wie veel Nederlanders – geliefd is om zijn rust en natuurschoon, en een eldorado is voor sportievelingen. Maar ook liefhebbers van wijn en gastronomie vinden er volop voldoening. Verslag van een werkvakantie in een gebied waar Smaak met een hoofdletter geschreven wordt.

Muscadet dun en zuur? Nee, verfrissend anders!

De Loire wordt als wijnstreek gemakkelijk onder één noemer gebracht. Maar door de lengte van de rivier liggen de wijngebieden van deze regio ver uit elkaar. Dat zorgt voor grote verschillen in klimaat en gebruik van druiven, maar ook in de mentaliteit van de wijnboeren. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de wijn én de mentaliteit in de Muscadet de laatste jaren verfrissend anders.

Idaho. Verrassende wijnen uit een aardappelstaat

“Al proevend had ik nu eens indruk in het Rhônedal te zijn, dan weer in de Rioja, Elzas, Mendoza, Californië, Colchagua of andere regio’s: zo groot was de variatie en zo hoog de kwaliteit.” Hubrecht Duijker bezocht – als eerste buitenlander ooit – zo’n vijftien toonaangevende wijnbedrijven in de Amerikaanse staat Idaho en kwam opgetogen terug.

Daarnaast artikelen over Ökonomierat Rebholz, Azurmendi in Baskenland en Domäne Wachau. En natuurlijk onze vaste rubrieken 'Lekkere Trek', 'Winkelen', 'Het Einde!', onze vaste columns, en de vertrouwde pagina's proefnotities, dit keer van:

* Wit uit de Loire: veel toppers in gevarieerd aanbod

* Elegant, lichtvoetig & helemaal van nu: rode Loire

* Baden & Pfalz. Zuiver, spannend & van hoge kwaliteit

* Eigenzinnig naast eenvoudig: bijzondere eilandwijnen

* Puglia: warm, krachtig & veel wijn voor je geld

 

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine? Als u nu abonnee wordt, ontvangt u de wijnkoeler van Screwpull-by le Creuset gratis bij u in de bus. Klik hier om u aan te melden!

  

Reageer op dit item