Meninkje - Perswijn
Andermans woorden

Meninkje

Proef je Cloudy Bay, een beroemde Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc [sic], dan proef je lammetjes in de wei, knisperend gras. Ik zeg: weg met de chardonnay [sic], die morsige, donkergele zooi. De Nieuw-Zeelandse pinot noir [sic] is ook erg goed….
Een modern gemaakte wijn, met een handige schroefdop. Jonge wijn moet je drinken, niet bewaren, zegt mijn buurman en wijnschrijver Nicolaas Klei. Deze rode wijn is zoveel frisser dan Bordeaux. Onbegrijpelijk dat we dat spul vroeger lekker vonden.

Aldus Robert ten Brink, presentator van televisieprogramma’s bij RTL 4 en columnist van magazine Vriendin, in de NRC. Nuancering is, net als in het geval van zijn wijnschrijvende buurman, kennelijk niet zijn sterkste kant. Of zou het hem gewoon ontbreken aan kennis van zaken?   

Reageer op dit item