Met Perswijn naar de Bourgogne - Perswijn
Persberichten

Met Perswijn naar de Bourgogne

(persbericht)Speciaal voor de lezers van Perswijn organiseert wijnreisbureau Cazebonne tweemaal per jaar een wijnreis. In het voorjaar 2014 staat de Bourgogne op het programma, in het najaar Bordeaux: klassieke wijngebieden waar je als wijnliefhebber geweest moet zijn!


We starten de voorjaarsreis in de Côte d’Or, het magische hart van de Bourgogne. Tijdens een workshop bij de École des Vins in het wijnstadje Beaune leert u de geheimen van de Bourgogne kennen. Daarna gaan we naar Mercurey voor een uitgebreide rondleiding op het Domaine de la Monette van eigenaar/wijnmaker Roelof Ligtmans. Vervolgens ontmoet u in de Mâconnais Eve Rey en Pierre Vessigaud: wijnmakers met visie en een enorme kennis, van wie heel veel te leren valt.

 Begeleiding: Petri Houweling begeleidt de gezamenlijke activiteiten. Ze is vinoloog en francofiel en reist regelmatig naar de Franse wijngebieden. Zij leert u de ins and outs van het gebied kennen.

Datum: donderdag 12 juni t/m zondag 15 juni 2014 (4 dagen, 3 nachten).

Ingrediënten:

–  1 overnachting in een 2-persoonskamer in een 2-sterrenhotel in Beaune; 2 overnachtingen in een 2-persoonskamer in een 3-sterrenhotel in Le Dracy; elke ochtend ontbijt; 3-gangen diner inclusief wijn; gastronomisch diner exclusief wijn;

–  bezoek aan familiewijndomein in Beaune met proeverij en Bourgondisch diner met begeleidende wijnen; workshop École des Vins; rondleiding en proeverij bij Château de la Monette in Mercurey; bezoek aan Domaine Rey in Vergisson inclusief proeverij; bezoek aan het biologische wijndomein van Pierre Vessigaud met proeverij.

Prijs: € 575,- per persoon (op basis van een 2-persoonskamer).

De reis gaat door bij minimale deelname van 14 personen (maximaal 22). Kijk voor het volledige programma op www.cazebonne.nl/bourgogne. Wilt u reserveren of hebt u vragen? Neem dan contact op met Cazebonne Vacances et Vin,

(072) 511 61 11 of martha@cazebonne.nl. 

       

Reageer op dit item