De Perswijn WinterProeverij: geen storm in een glas wijn - Perswijn
Nieuws

De Perswijn WinterProeverij: geen storm in een glas wijn

Kasteel de Wittenburg was op zondag 27 en maandag 28 oktober voor de tweede maal het toneel van de Perswijn WinterProeverij. Omgewaaide bomen en een ontregeld openbaar vervoer konden niet voorkomen dat wijnliefhebbers en -professionals uit het hele land de winterse wijnen in Wassenaar wisten te vinden.


Op zondag konden de ruim 600 wijnliefhebbers hun hart ophalen bij meer dan 60 importeurs en wijnproducenten, en een zevental begeleide proeverijen. Op maandag werd de WinterProeverij, ondanks de storm, bezocht door meer dan 150 wijnprofessionals, die konden proeven van een ruim aanbod aan 'wilde rode', 'winterse witte', 'spannende zoete' en 'feestelijk mousserende' wijnen.

Enthousiast

De begeleide proeverijen zaten op beide dagen nagenoeg vol en de presentaties van onder

andere Lars Daniëls MV, Jeroen Bronkhorst en Karel de Graaf werden met enthousiasme ontvangen. Ook een succes waren de twee zalen waarin Spaanse wijnproducenten wijnen presenteerden die nog niet in Nederland vertegenwoordigd worden. Een groot deel van deze wijnen zal binnenkort in Nederland verkrijgbaar zijn.

Finalewijnen

Naast de bekendmaking van de winnaars van de Wijn(web)winkelwedstrijd 2014, werden ook de winnaars bepaald van Perswijns finalewijnen (Perswijn nummer 6). Zie hieronder het overzicht van de twee keer top drie.

 

Winters Rood

1.  Jean-Claude Mas, Mas des Mas 2011, Pézenas

Hanos, 5

2.  Montes, Colchagua Valley, Apalta Vineyard, cabernet sauvignon/carmenère 2011

De Wijnkring/Verbunt, 5

3.  Trois Terres, Le Saut du Diable 2009, Coteaux du Languedoc

Karakter Wijnimport, 5

Winters Wit

1.  Domaine Brusset, Les Travers 2012, Cairanne

Résidence Wijnen, € 12,50

2.  IIIB & Auromon, Chardonnay 2011, Limoux

P. de Bruijn Wijnkopers, € 11,35

3.  Terra d'Alter, Reserva 2012, VR Alentejano

Flor del Vino, € 10,99

Impressie

De Perswijn WinterProeverij was ook dit jaar weer een evenement waar de wijnliefhebber en -professional zijn of haar weg vond naar de mooiste wijnen voor de komende winterse maanden. Zie hieronder een kleine selectie uit de foto's.

Fotografie: Reinder Weidijk / Perswijn

Voor meer foto's, kijk op Perswijn Facebook.

 

Reageer op dit item