Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Spannend Zoet & Sherry - Perswijn
Nieuws

Begeleide Proeverijen WinterProeverij: Spannend Zoet & Sherry

Op 27 en 28 oktober zal in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar de tweede editie van de Perswijn WinterProeverij plaatsvinden. Op beide dagen kunt u nog meer te weten komen over de wijnen in de verschillende begeleide proeverijen.
De deelnemers zullen op het evenement prachtige winterse wijnen presenteren, en een aantal van deze wijnen zullen, onder leiding van wijnmaker of specialist, nader geproefd worden in besloten sessies. Hieronder een korte toelichting bij twee van deze masterclasses. De eerste zal op de zondag plaatsvinden, de tweede op de maandag (alleen toegankelijk voor professionals).

Spannend Zoet aan tafelMet recht is dit spannend! Zoete wijn is meestal de afsluiter en daarmee het laatste wat je als gast meekrijgt van een mooie avond in een restaurant. Jeroen Bronkhorst van de Wijnstudio zal in deze begeleide proeverij de verschillende eigenschappen van zoete wijnen aanstippen, en ze combineren met spijs. Samen met u gaat hij op zoek naar het zoet in gerechten en de perfecte balans tussen zoet en zuur.

De zoete wijnen die gepresenteerd worden, zullen worden ingedeeld in vier categorieën. Iedere categorie heeft een voorkeur voor bepaalde gerechten, en derhalve zullen er 4 gerechten geproefd worden in combinatie met passende wijnen. De combinatie daarvan zal besproken en toegelicht worden. Welke eigenschappen van de wijn en het gerecht maken dat ze bij elkaar passen? Dit is een actieve proeverij: door de combinatie van theorie en praktijk leert u begrijpen waarom bepaalde combinaties het beter doen dan andere.

Jeroen Bronkhorst is voormalig chef-kok en nu eigenaar van wijnschool “de Wijnstudio”. De gerechtjes worden bereid door de chef van Kasteel Wittenburg.

Zondag 27 oktober 2013

12:30 – 13:30 uur (Grote Zaal)

door: Jeroen Bronkhorst – De Wijnstudio, i.s.m. Kasteel de Wittenburg

Klik hier om kaarten te bestellen voor de Perswijn Winterproeverij en de begeleide proeverijen.Manzanilla & Fino: the making of…

Karel de Graaf, mede-oprichter en oud-hoofdredacteur van Perswijn, is niet alleen kenner van Bourgognes maar ook van Sherries. Als Sherry-liefhebber volgde hij destijds in Jerez de la Frontera de opleiding tot Formador Homologado del Vino de Jerez en hij bezoekt het Sherry-gebied zeer geregeld.

Hij zal op maandag 28 oktober in een Sherry-masterclass Manzanilla & Fino: the making of… ingaan op de vinificatie van deze versterkte wijnen. Hij zal u een inkijkje geven in de herkomst en de bereiding van deze wijnen, van druif tot botteling.

Uiteraard gaat hij ook in op de geheimen van flor, de deken van gistcellen die tijdens de bereiding ontstaat en die de zo karakteristieke aromatische bijdrage levert.

Naast een uitgebreide uitleg, krijgen de deelnemers ook Manzanillas en Finos te proeven.

Maandag 28 oktober 2013 (alleen toegankelijk voor professionals)

15:00 – 16:15 uur (Grote Zaal)

door: Karel de Graaf

Bent u professional en wilt u zich graag aanmelden voor de Perswijn Winterproeverij op maandag en de masterclasses op deze dag? Stuur een mail naar wijnpers@wijnpers.nl.

Reageer op dit item