Zomerse wijnmarkt AH - Perswijn
Nieuws

Zomerse wijnmarkt AH

Vorig jaar trapte de van C1000/Jumbo overgekomen Spike Huisman de Albert Heijn Wijnmarkt af. Het was het begin van een hernieuwde traditie want de laatste wijnmarkt voor die tijd was in 2007. Maandag 9 mei gaat er een zomerse variant van start. Met een aantrekkelijke selectie 'zomerwijnen' met een extra zonnige prijs. Tijdens een bliksembezoek aan het hoofdkantoor lichtte Spike de selectie toe.

Brede selectie bekende namen en ontdekkingen

"De wijnen die we tijdens deze wijnmarkt presenteren moesten aan een aantal criteria voldoen. Het moest een brede selectie zijn die de verschillende prijssegmenten dekt. Er staan wijnen in de folder van € 1,99 tot en met € 9,99. Daarnaast wil ik mensen ook graag stimuleren eens op ontdekkingstocht te gaan. Eerder al was er het schap 'Ontdek!' met bijzondere of anderszins interessante wijnen. In deze folder staan bekende namen als 'Touraine', 'Bourgogne' en 'Côtes-du-Rhône'. Daar tegenover staan een 'Vinho Verde', 'Monterrei' en spätburgunder uit Rheinhessen. Niet meteen alledaasge keuzes."

Bekende namen

Albert Heijn heeft ook bekende(re) namen opgenomen in de folder, bijvoorbeeld Duboeuf en Guigal. Daarnaast hebben Spike en zijn team hun uiterste best gedaan de wijnen zo scherp mogelijk te prijzen. Dat is ze gelukt. Er staan leuke koopjes in zoals de 'Tilia Chardonnay uit Mendoza' voor € 3,99. Hieronder nog een selectie van interessante wijnen, maar neem gerust zelf de proef op de som. Voor de prijs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Het boekje met alle wijnen is hier te vinden. Alle wijnen staan ook in de webwinkel.

Wit

Bij wit is de Touraine van de familie Bougrier een aantrekkelijke keuze. Een recente wijn uit de eigen 'AH Excellent' selectie. Fris, elegant en zuiver met wat citrus en groene appel (€ 4,99). De 'AH Excellent Coteaux Bourguignons' van Denis Racine is ietsje braver, maar smakelijk, zacht, rond, met wat karamel en wat room (€ 5,99). Van de 'Musica en El Camino, Godello' uit Monterrei krijg je meteen zin in vakantie in Galicië. Mooi stevig en rond met citrus, perzik, een beetje abrikoos (€ 4,99). Het 'kassakoopje' uit de serie 'vol wit' is de Tilia Chardonnay. Romig, vol, rijp en rijk met een mooie lengte en voldoende zuren in de finale.   

Rosé

Veel Provence rosé in de folder. Een fijne 'Saint Louis de Provence, Côteaux Verois de Provence' van de Vignerons Estandon. Een elegante rosé, met aardbei en framboos. Niet heel veel kracht. Aantrekkelijk en fris (€ 4,49). Voor de feestelijke momenten in het park, op het terras of op plekken met meer vrienden dan verwacht is er een keurig geprijs magnum van Terres Nobles (€ 9,99).

Rood

Bij rood is heel duidelijk gekozen voor rode wijn die licht gekoeld het best tot zijn recht komt. Beaujolais, mencía en pinot noir. Met een fijne malbec van Trivento voor bij de barbecue. De 'Maycas Sumaq Reserva pinot noir' is heerlijk sappig, lichtrood van kleur, met aardbei, rode bes en heerlijk sap (€ 5,99). 'Musica en el Camino' een mencía uit Bierzo is een fruitfeest als geen ander. Rode bes, framboos, mooie zuren en heerlijk aantrekkelijk sap en frisheid (€ 4,99). De 'Niersteiner spätburgunder' uit Rheinhessen is ook zo'n zomerse verrassing. Aardbei, framboos, rode bes, rode kers. Levendig en sappig, open. Goed koel te drinken. (€ 3,99). 

Versterkt/borrel/etc

De trend van de gemixte drankjes is ook niet voorbij gegaan aan Albert Heijn. De populariteit van G&T (Gin en Tonic) is nu zelfs zo groot dat er zelfs kenners zijn die bij elke specifieke Gin een specifieke tonic voorstellen. Albert Heijn heeft gekozen voor een 'Limoncellow', Aperol (waarvan we eigenlijk al dachten dat het er niet meer was) een aantrekkelijke witte port van Warre en een Vermouth. Dé verwachte nieuwe zomersensatie. De 'Olave' is een tikje aan de zoete kant, maar ook mooi bitter, kruidig en niet te uitgesproken (€ 4,99). 

Reageer op dit item