Kersen, wijn en... Poetin! - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Kersen, wijn en… Poetin!

Over een lunch ter ere van een gezamenlijke promotie van kersenregio’s Kromme Rijn en Leithaberg. Met mooie wijnen en een glimp van Poetin.

Tekst: Lars Daniëls MV.

Je moet wat doen in deze tijd om je producten te promoten. En dat levert onverwachte en leuke samenwerkingen op, zoals die tussen twee Europese regio’s die zich beide laten voorstaan op hun kersen(teelt). De samenwerking is trouwens een zogenaamd LEADER-project, bekostigd vanuit het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, maar dat terzijde.

Zowel het Oostenrijkse gebied van Leithaberg, op de noordwestoever van de Neusiedlersee, als onze eigen regio van de Kromme Rijn brengen heerlijke zoete kersen voort. Feit is dat ze in Leithaberg meer hebben dan alleen kersen, te weten heel goede wijn, met name die van blaufränkisch. En vandaar dat er ook mensen uit de wijnbranche aanwezig waren op een door de Oostenrijkse ambassade georganiseerde lunch in restaurant Serre van het Amsterdamse Okura Hotel.

Reageer op dit item