Château des Mouchères, Cuvée Tradition 2009, Pic Saint-Loup - Perswijn
Wijn van de week

Château des Mouchères, Cuvée Tradition 2009, Pic Saint-Loup

Rond de bekende gelijknamige bergpiek bevinden zich de fraaie wijngaarden van deze mooie subappellation van de Languedoc: Pic Saint-Loup.
Je vindt deze berg en de wijngaarden eromheen op zo’n 20 kilometer ten noorden van Montpellier. Je zit er op de overgang tussen het vlakke deel van de Languedoc en de uitlopers van de Cevennen, waardoor het klimaat meer frisheid heeft.

Tegelijk is er sprake van een grote variatie in ondergronden en microklimaten. Daardoor zijn sommige plekken geschikt voor de laatrijpe mourvèdre, terwijl de wat koelere wijngaarden ideaal zijn voor syrah: eigenlijk een druif van de noordelijke Rhône, laten we dat niet vergeten. Pic Saint-Loup hoopt op termijn een eigen appellation te krijgen, los van de aanduiding Coteaux du Languedoc.

Dit is een typische streekwijn, een combinatie van syrah en grenache, gemaakt op fruit en souplesse, met een rijping op grote foeders. Heerlijk geurig, met zwarte kersen, bramen, rijp bosfruit, aangename lengte, smakelijk, peper, iets streng nog.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 6,95

Reageer op dit item