Collemattoni, Adone 2009, Rosso Toscano - Perswijn
Wijn van de week

Collemattoni, Adone 2009, Rosso Toscano

Voor Collemattoni moeten we naar Montalcino, waar dit bedrijf bijzondere Brunello’s maakt. Het is een klein familiebedrijf van slechts 7 hectare, aan de zuidkant van het stadje.
Sinds 2012 is Collemattoni gecertificeerd voor biologische wijnbouw. In de wijngaard staat vrijwel alleen sangiovese. Behalve voor de Brunello en Rosso is er ook nog wat ‘gewone’ sangiovese voorhanden, die voor deze aangename en soepele Adone wordt gemengd met 5% merlot, waardoor de zuren van de sangiovese iets worden verzacht en afgerond. De hoge wijngaarden van het bedrijf in Brunello, zo tegen de 400 meter aan, zijn in warme jaren als 2009 een pluspunt, omdat de wijnen een bijzondere elegantie en levendigheid behouden. Hout komt aan deze wijn niet te pas.

Je geniet dan ook van het heerlijke rijpe fruit van dit mooie jaar: de geur heeft bosvruchten, de smaak is zacht en rond, met een goede balans, zuren en rijp rood fruit, levendig, met een behoorlijk krachtige structuur. Toscane op zijn best: een ‘kleine’ Brunello voor minder dan een tientje!

Brand Wijnimport, € 9,90

Reageer op dit item