Georgië: Wijn met een verhaal (3) - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Georgië: Wijn met een verhaal (3)

Na een aantal bezoeken aan wijnboeren, vervolgt Willem Gout zijn verkenning van de Georgische wijnbouw met bezoeken aan bedrijven in Kakheti. Never a dull moment!

Tekst en fotografie: Willem Gout

De volgende dagen reden we door Kakheti met Gela, een lokale chauffeur die de streek goed kent en ons op enkele spontane bezoekjes trakteerde. Zo introduceerde hij ons bij een kleine bakkerij waar de platte Georgische broden op traditionele wijze worden gebakken.

In ronde open steenovens, boven de gloeiende as van druivenstokken, drukten twee vrouwen tientallen hompen deeg tegen de bloedhete wand om de broden enkele minuten later met een lange haak op te halen. We kregen er een mee.

Plukkend van het warme, knapperige en heerlijk smakende brood zetten we koers naar het dorpje Tsinandali. Daar bezochten we de tuinen en het paleis van Prins Alexander Chavchavadze dat over een oude en indrukwekkende wijnkelder beschikt.

Reageer op dit item