Alto Plano Merlot 2011, Central Valley - Perswijn
Wijn van de week

Alto Plano Merlot 2011, Central Valley

Tja, waar doen ze het van, zou je zeggen. Een prima drinkbaar glas rood voor maar € 3,49. In Chili kan het. Het warme en droge klimaat maakt (zeer) hoge opbrengsten van gezonde en rijpe druiven mogelijk, en dat maakt het werken een stuk efficiënter en goedkoper.
Alto Plano is een wijn uit de stal van Cono Sur, een van de bedrijven van het almachtige en alomtegenwoordige Concha y Toro. Bij dit bedrijf zijn ze erg goed in het maken van goede wijnen voor een spotprijs. Bij merlot is dat ook goed mogelijk. Het is een druif die gul is in zijn opbrengsten, en die –mits goed beheerd- soepele en sappige wijnen kan opbrengen. Wijnen als deze, met de herkomstbenaming ‘Central Valley’, mogen uit het hele centrale deel van Chili komen. Ze kunnen dus een blend zijn van druiven uit streken als bijvoorbeeld. Maipo, Colchagua, Curicó en Maule. Dit vergroot de mogelijkheden om tegen aantrekkelijke prijzen druiven te kopen of te produceren.

Het resultaat is prima, vrij stevig, met rijp fruit, bosbessen, bramen, wat confiture, smakelijk, gelikt en zacht. Prima Merlot voor deze prijs.

Dirk vd Broek, Bas vd Heijden, Digros, € 3,49

Reageer op dit item