Haut Monplaisir 2002, Prestige, Cahors - Perswijn
Wijn van de week

Haut Monplaisir 2002, Prestige, Cahors

Voor Bordeaux geldt 2002 als het minste jaar van het eerste decennium, maar voor de Sud-Ouest ligt de situatie heel anders.
Daar kon meer worden geprofiteerd van een goed naseizoen, waarbij de druiven wél goed rijp werden, met krachtige wijnen als resultaat. Deze mooie Cahors, die we proefden in het kader van onze proeverij ‘Tien jaar later’, is daar een goed bewijs van. Cahors is in ons land helaas niet zo populair. Jammer, want er wordt daat goed werk gedaan.

Haut-Monplaisir zit sinds 1998 helemaal op het goede spoor, toen Cathy Fournier het domein overnam van haar vader, die al zijn wijn aan lokale négociants verkocht. Zij stelde buurman Pascal Verhaeghe van Château du Cèdre aan als technisch directeur om de wijnen te moderniseren, en met succes. De rode wijnen worden hier gemaakt op basis van 100% malbec, en dat geeft ze hun bijzondere, uitgesproken karakter. Door de malbec perfect rijp te oogsten, worden de wijnen prachtig diep, met voortreffelijke, rijpe tannines. Dat deze wijnen ook perfect kunnen rijpen, bewijst deze heerlijk ‘Prestige’.

Geniet van de krachtige geur, met donkere pruimen, zwarte kersen, elegantie in de smaak, goede zuren, sappig, smaakvol.

Cave de Wittenberg, € 12,95

Reageer op dit item