Catawiki wijnveiling - Perswijn
Reportages & Reizen

Catawiki wijnveiling

Fanatieke verzamelaars gaan niet naar de hemel, maar naar Catawiki. Dat is een webportal waarop je niet alleen je eigen verzameling eindeloos kunt bewonderen en rangschikken, maar ook die van anderen.Tekst: Sjoerd de Groot
En nog mooier: je kunt er kopen en verkopen. Ansichtkaarten, dvd’s, munten, suikerzakjes, treintjes et cetera. En binnenkort ook wijn. Guido Mascini, business developer bij Catawiki, legt uit hoe het werkt.

1 Reactie

  1. Catawiki is in de beschrijving van de wijn soms onzorgvuldig. De niet goed geïnformeerde wijnliefhebber kan daardoor op het verkeerde been gezet worden.

    Een tweede probleem is dat de juistheid van hetgeen wordt beweerd over de bewaarcondities niet kan worden geverifieerd. Uiteraard vooral voor oudere wijnen van belang.

    Derde probleem is dat voor sommige aanbieders deze vorm van veilen een al te handige manier is om van wijnen met klinkende namen maar behept met een mankement af te komen. Voorbeeld : de jaren 2004 en (in mindere mate) 2011 hadden nogal eens in de rode bourgognes het probleem van een hinderlijke faux gout, bijsmaak van aarde, wortels en rode biet. Lang niet alle wijnliefhebbers weten dat. De rest is duidelijk.

Reageer op dit item