Eerste verjaardag Wijnbar Het Eigendom - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Eerste verjaardag Wijnbar Het Eigendom

Wijnbar Het Eigendom in Rotterdam vierde op 3 november zijn eerste verjaardag. Dat is een gelukwens waard, want de zaak is een enorme aanwinst gebleken voor de Maasstad.Tekst en fotografie: René van Heusden
Het eerste verjaarspartijtje ging gepaard met optredens van DJ Michael Man, soul, funk, jazz en rock van Lift it up! en met de elektrobeats van Pop On Acid. Naar ik begrepen heb, past dat helemaal in het muziekbeleid van de zaak, waar je in de weekeinden regelmatig DJ’s in actie kunt zien en horen. Zeer 21e-eeuws, naar het schijnt. En grootstedelijk.

Eerlijk gezegd is dat niet helemaal het soort muziek waar ik zelf enthousiast van word, maar voor de kernactiviteiten van Het Eigendom ligt dat anders. Deze wijnbar heeft zijn bestaansrecht immers dubbel en dwars bewezen met een voorbeeldig aanbod aan wijnen en gerechten en een uitstekende service.

Ik spreek uit diverse eigen ervaringen uit het afgelopen jaar op bezadigder momenten, wanneer je in alle rust kunt mijmeren over het motto van de zaak: Wine is bottled Poetry. Een paar dagen voor het verjaarspartijtje was ik bij Het Eigendom te gast bij een speciale verjaarsproeverij voor eigentijdse en trendgevoelige media. Perswijn kan dan uiteraard niet ontbreken!

Reageer op dit item

nl Nederlands