Wine Society: Cherchez la Femme! - Perswijn
Wine Society

Wine Society: Cherchez la Femme!

De talrijke ontwikkelde lezers en vooral lezeressen van deze veelgelezen rubriek kennen natuurlijk allemaal het beroemde gedicht ‘Boem Paukeslag!’ van Paul Van Ostaijen. Wij ervoeren het gevoel van deze woorden ten volle met de glorieuze opening van het najaarsseizoen 2012 in Nederwijnland!Tekst en fotografie: René van Heusden ML
September begon op maandag de 3e met een conference over de zegeningen der biodynamie door Nicolas Joly die te gast was bij Pallas, maar wanneer je die al eens een keer aangehoord hebt, heb je geen behoefte meer aan een tweede keer. Humorloze en drammerige man, zonder enig gevoel voor relativering.


Een week later bezochten we wel de proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen van het Cape Winemakers Guild in Haarlem, helaas op dezelfde datum als de jaarlijkse proeverij van Oostenrijkse wijnen. Collegiale planning van evenementen lijkt een onmogelijkheid te zijn geworden. Hoewel we hierover eerder al eens op deze plaats ons gefundeerde ongenoegen hebben geuit, lijkt het gelet op al die dubbele boekingen op maandagen in september en oktober alleen nog maar erger te worden. Loopt dan werkelijk iedereen met een bord voor z’n kop van hier tot ginder? Ja, dus.

Daags daarna vond de opening van het ‘academisch jaar’ van de onvolprezen Wijnacademie plaats en nog een dag later volgde een waarlijk prestigieus diner dégustatoire met champagnes van de Barons de Rothschild in een zeer gunstig bekendstaande ** eetgelegenheid te Amsterdam.

Eveneens te 020 stroomde de ArenA vol voor Riesling & Co. Voor fijne wijnen natuurlijk, maar meer nog voor een nooit eerder in zulke glorie vertoond vrouwelijk schoon waarbij Lady Gaga in het belendende Ziggo Dome verbleekte.

In 010 waren we present bij een aller-merkwaardigste middagmaaltijd met als aanwezigen vooral mensen die zichzelf graag terugzien in de krant die fout was, fout is en fout blijft. Verder zaten we aan bij een prestigieuze warme avondmaaltijd op een van onze favoriete châteaux in Bordeaux, Haut-Bailly en nuttigden we champagne en fruits de mer in de Ridderzaal!

Reageer op dit item