Winzergenossenschaft Ihringen, Spätburgunder Trocken Premium 2009, Ihringen - Perswijn
Wijn van de week

Winzergenossenschaft Ihringen, Spätburgunder Trocken Premium 2009, Ihringen

Duitsland scoort steeds beter met zijn eigen versie van pinot noir, de spätburgunder. Hij staat in veel gebieden aangeplant, van de Ahr tot in het verre zuiden, in Baden.
Daar zit een flinke afstand tussen en de stijl is dan ook sterk verschillend. Die uit Baden, met de Ahr het belangrijkste productiegebied van mooie Spätburgunder, is veel steviger en krachtiger dan hun noordelijke evenknie. Dit exemplaar is afkomstig van een van de mooiste terroirs van Baden, de Kaiserstuhl. Dat is een bijzondere ‘pukkel’ in het overigens vlakke landschap bij Freiburg op de rechteroever van de Rijn. Ihringen, op de zuidkant van de Kaiserstuhl, geldt als een van de warmste dorpen van heel Duitsland. De Winzergenossenschaft telt liefst 727 leden, met in totaal 384 hectare wijngaarden.

Deze 2009 is gemaakt in een krachtige, droge stijl, met veel aardbeien en frambozen, stevig, met goede zuren en tannine, maar altijd met de opwekkende elegantie van Pinot Noir.

Wine from the Alps, € 9,75

Reageer op dit item