Heissler, Spätburgunder, Blanc de noir 2011, Dürkheimer Feuerberg - Perswijn
Wijn van de week

Heissler, Spätburgunder, Blanc de noir 2011, Dürkheimer Feuerberg

Het wijngoed Theis Heissler, zoals het voluit heet, bewijst wederom hoe goed het terroir is op de heuvels aan de voet, en in de luwte van het noordelijke puntje van het Haardt-gebergte.
De Dürkheimer Feuerberg is een van de warmste hellingen van het dorp en daarom beplant met blauwe druiven als portugieser, spätburgunder, dornfelder en krachtig wit als gewürztraminer. De spätburgunder is dan ook krachtig, maar tegelijk een druif die niet veel tannines heeft, en dat maakt ‘m ook zo geschikt om er mooie witte wijnen van te maken. Maar niet alle Blanc de noir is op dezelfde manier gemaakt. Anders dan de vorige wijn is deze gemaakt van rijpe druiven van de mooie jaargang 2011, en heeft door een kort schilcontact een heel klein beetje rose als kleur meegekregen. Niet helemaal fanatiek wit dus.

Hij is heerlijk krachtig en sappig, met een kleine tint rose, in de geur cassis, bramen, peer, smaakvol, met goede zuren.

Weinland, € 7,35

Reageer op dit item