De beste Spaanse etiketten - Perswijn
Nieuws

De beste Spaanse etiketten

Dit jaar is er binnen het concours 'Spanje's mooiste wijnen in Nederland' voor het eerst een rol weggelegd voor het grote publiek in het bepalen van een winnaar. Bij het beoordelen van de etiketten roepen we de hulp in van uw stem.Tekst: Anne van Melick
Een categorie voor het beste etiket was er altijd al binnen het Spaans wijnconcours, maar dit jaar is deze anders van opzet. In plaats van alle wijnen één voor één te bekijken en beoordelen, zijn de bodega's dit jaar gevraagd etiketten digitaal in te sturen.

Op basis van de ruim 120 inzendingen is door een vakkundige jury (de grafisch vormgevers Eveline den Heijer en Huug Schipper van Studio Tint) een selectie gemaakt van 10 etiketten. Hierop mag iedereen zijn stem uitbrengen voor het beste etiket en maakt daarmee kans op een mooi Spaans verrassingspakket! Stem nu!Kunst

Steeds meer bodega’s besteden veel tijd aan het ontwerp van hun etiket. Soms worden hier zelfs bekende kunstenaars of ontwerpers voor aangetrokken. Deelnemers aan het concours is gevraagd ook wijnen in te zenden voor dit onderdeel. Deze etiketten zijn beoordeeld op originaliteit, schoonheid, ontwerp en functionaliteit. Uit het juryrapport volgde een top tien.

Deze etiketten zijn te bekijken op www.vinos-de-espana.nl. Bezoekers van de site kunnen hier van 16 juli tot 15 augustus hun stem uitbrengen. Het etiket met de meeste stemmen wint. Onder de stemmers worden diverse prijzen verloot waaronder een cursus Spaanse Wijn van het Wijninstituut, een jaarabonnement op Perswijn, Spaanse verrassingspakketten en diners met Spaanse wijnarrangementen.

100 mooiste Spaanse Wijnen

Voor het concours werden importeurs en wijnproducenten in Spanje uitgenodigd hun beste wijnen boven de € 4,75 in te zenden. Een onafhankelijke jury van sommeliers, wijnschrijvers en wijnhandelaren boog zich over het uitgebreide aanbod wijnen in alle kleuren en in alle prijsklassen. In totaal werden dit jaar bijna 1000 verschillende flessen ingezonden door 224 bodega’s en importeurs.

De 100 finalewijnen die uit deze proefsessies zijn voortgekomen, zijn blind geproefd door een proefpanel met mensen uit de wereld van wijn, gastronomie en horeca. De winnaars worden, voorzien van uitgebreide proefnotities en commentaren, bekendgemaakt in een aparte Perswijnspecial over het concours die vanaf 17 september in de winkel ligt.

Winterproeverij

De 100 mooiste Spaanse wijnen zijn tevens te proeven op de Winterproeverij van Perswijn – 21 en 22 oktober in Kasteel Wittenburg te Wassenaar. Hier zijn ook de tien finalisten van de etikettenwedstrijd te bekijken.

Stem nu op het beste etiket!

Reageer op dit item