Eerste en enige wijnbar in de Zaanstreek geopend op de Zaanse Schans - Perswijn
Nieuws

Eerste en enige wijnbar in de Zaanstreek geopend op de Zaanse Schans

Op zondag 1 juli heeft de eerste en enige wijnbar in de Zaanstreek haar deuren geopend. Wijnbar de Balein is gevestigd pal naast restaurant De Hoop Op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans.
Zo’n 150 gasten bezochten Wijnbar de Balein tijdens de feestelijke opening. Waaronder veel enthousiaste bewoners en ondernemers van de Schans die blij zijn dat het mooie pand aan de Kalverringdijk weer een actieve rol vervult binnen één van de bekendste toeristische trekpleisters van Noord Holland.

Initiatiefnemers Tim van Hattem van Wijnkoperij de Moerbei uit Westzaan en Ruud Keinemans van restaurant de Walvis, zijn in hun nopjes. Het is een welkome aanvulling voor de Zaanse Schans en de gehele Zaanstreek, aldus Ruud.  Wie nog denkt dat de Zaankanter alleen van een biertje houdt heeft het volledig mis. En we verwachten dat veel mensen uit de regio en omgeving het leuk vinden om een bezoekje te brengen aan de Balein.

Naast alle toeristen natuurlijk, vult Tim van Hattem graag aan. We schenken zo’n 35 wijnen per glas waaronder ook een aantal Noord Hollandse wijnen. Dat in combinatie met lekker hapjes en zelfs Dutch Tapas, zal hopelijk tot een succes leiden.

Wijnbar de Balein serveert naast wijnen ook koffie, thee, bier en biologische druivensappen. En u kunt terecht voor een lekker broodje. Mocht u het moeilijk vinden om een keuze te maken uit de vele wijnen die per glas besteld kunnen worden, of vindt u het juist leuk om een kleine proeverij aan te gaan, dan zijn de wine flights een uitkomst. U krijgt dan een combinatie van 3 halve glazen wijn geserveerd; geselecteerd op bijvoorbeeld druivenras, herkomstgebied of wijnsoort.

In combinatie met de wijnkaart serveert de Balein; Wine Bites. Een ruime selectie lekkere hapjes die natuurlijk goed samengaan met uw glas wijn. U kunt van dit alles genieten op het terras of binnenin de wijnbar. Wijnbar de Balein is open van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 19.00 uur. En voor groepen en gezelschappen kunt u op afspraak ook bij ons terecht voor een proeverij, feestelijke bijeenkomst of aangekleed aperitief voorafgaand aan een diner of lunch in de Walvis.

Meer informatie:

Wijnbar de Balein

Tim en Corria van Hattem

Kalverringdijk 13 (Zaanse Schans)

1509 BT Zaandam

www.wijnbardebalein.nl

info@wijnbardebalein.nl

00 31 (0)75 20 23 650

Reageer op dit item