Zelfenscenering - Perswijn
Andermans woorden

Zelfenscenering

Tam = saai. Mij kostte het járen om erachter te komen, maar jullie nu niet meer: met kalmte, bescheidenheid, rust en netheid kom je nergens in de schrijverij….
Althans, in je teksten. Achter de schermen werken wij natuurlijk nauwgezet, halen immer onze deadlines en tikken exact het vereiste aantal woorden. Maar houd je bij het schrijven zelf vooral niet in. Tam = saai! Wees uitgesproken, overdrijf zonodig, vijl er scherpe kantjes aan in plaats van af. Ga in je onderwerp op zoek naar de eigenheid: wat is er uniek aan, waarin wijkt het af van het andere? En laat vervolgens ook de tekst een uiting zijn van jouw eigenheid. Hup, met het gestrekte been erin!

Onno Kleyn van de ´Academie Culinair en Wijnschrijven´. Wat heet overdrijven…?

Reageer op dit item