Perswijn Zomerproeverij - workshops bekend - Perswijn
Nieuws

Perswijn Zomerproeverij – workshops bekend

Op zondag 20 mei staat Casa400 in het teken van zomerse wijnen. Op die dag vindt de eerste Perswijn Zomerproeverij plaats.
Een groots evenement voor een brede doelgroep met ruimte voor nieuwe initiatieven en waar diverse wijnthema’s elkaar ontmoeten. Hier kunnen bezoekers wijnen proeven en ontdekken van producenten en importeurs van wijnen uit de hele wereld.

Daarnaast worden er diverse workshops en besloten proeverijen georganiseerd. Een uitgelezen kans om je op een laagdrempelige manier te verdiepen in de diversiteit van de wijnen. Kortom: de Perswijn Zomerproeverij is een onmisbaar evenement voor de beginnende wijnkenner, de doorgewinterde liefhebber of de wijnvakman.

Thema’s

De Perswijn Zomerproeverij kent diverse thema’s, die aan de hand van workshops, kleinschalige proefsessies met de producent of wijnmaker zelf en diverse presentaties worden toegelicht. De thema’s zijn:

Cool rouge: zomerrode wijnen, eventueel te koelen wijnen, lichte wijnen met relatief weinig alcohol en streken voor zomerrood

Zomers mousserend: Mousserend onder de €15,-, mousserend voor beginners en diverse kleuren en types mousserend

Spelen met temperatuur: Wat verandert er aan de wijn als de tempratuur verandert? Hoe beïnvloedt de temperatuur de wijn en spijsverhoudingen? Welke wijnen zijn het meest te beïnvloeden met temperatuurverschillen?

Rare druiven, rare streken: Onbekend maakt onbemind.. toch?

Workshops

Er worden diverse workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops nemen wijnprofessionals deelnemers mee naar de wereld achter de geschonken wijnen.

Geen zomer zonder rood!

Door Lars Daniels MV (Magister Vini), docent aan de Wijnacademie en bekend van zijn boeiende artikelen in Perswijn.

Welke rode wijnen zijn geschikt voor de zomer? Is temperatuur belangrijk en aan welke druivenrassen moeten we denken? Een eye opener voor vakmensen en liefhebbers. Je zomer zal nooit meer hetzelfde zijn.

Tijd : 14.00 uur

Entree : € 10,–

Bellingham

Verticale proeverij van twee iconen van Bellingham o.l.v. Niel Groenewald, wijnmaker van Bellingham.

De Bernard serie is de toplijn van Bellingham. Maak kennis met twee druivenrassen in deze serie van verschillende jaargangen. Zijn de verschillen inderdaad zo klein? Welke kwaliteit is haalbaar met Chenin en Syrah in Zuid Afrika?

Tijd : 16.00 uur

Entree : € 10,–

Temperatuur

Wat is eigenlijk het gevolg als je een wijn proeft op de verkeerde temperatuur? Aan de tafel van EuroCave komen bezoekers alles te weten over wijn en temperatuur. Er wordt wijn geserveerd op perfecte temperatuur, maar ook op een te hoge en/of te lage temperatuur. Wat doet dat met de geur en de smaak van de wijn. Neem de proef op de som en kom het zelf ervaren.

Deze workshop is gratis en wordt de hele dag gehouden. U hoeft zich hier niet voor op te geven.

Klik hier om kaarten te bestellen, en/of uzelf op te geven voor één van de masterclasses!

Diverse streken en landen

Op het evenement worden wijnen geschonken uit landen en streken van over de hele wereld. Uiteraard zijn klassieke wijnlanden goed vertegenwoordigd, maar ook minder bekende en verrassende landen en streken komen aan bod. Zo staan er wijnen uit Slovenië, Hongarije, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en zelfs de Achterhoek! Soms zijn de producenten zelf aanwezig om de geschonken wijnen toe te lichten.

Informatie:

Naam: Perswijn Zomerproeverij

Datum: 20 mei 2012

Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur

Kosten: € 15,00; abonnees van Perswijn betalen € 9,50

Locatie: Casa400, Amsterdam www.hotelcasa400.nl

Klik hier om direct kaarten te bestellen.

Abonnee van Perswijn? U krijgt een aanzienlijke korting op de toegangsprijs. Klik hier als u abonnee bent.

Reageer op dit item

nl Nederlands