Domaine des Conquêtes, Guillaumette 2011, St. Guilhem le Désert - Perswijn
Wijn van de week

Domaine des Conquêtes, Guillaumette 2011, St. Guilhem le Désert

Op het eerste gezicht is het verrassend om een wijn uit de Languedoc te selecteren als lekkere zomerwijn. Maar zo gek is dat niet.
Van de zuidelijke druiven zijn ook heerlijke lichtvoetige rode wijnen te maken, geholpen door de rijpe druiven die je hier kunt oogsten. Deze wijn komt uit Aniane, het dorp in het hoge achterland van Montpellier, vermaard door het befaamde Mas de Daumas Gassac. Een mooi terroir, waar de eigenaar in 1980 nietsvermoedend een vakantiehuis aankocht met een kleine wijngaard. Dat schept dan weer verplichtingen. Eerst werden de druiven naar de coöperatie gebracht, maar in de jaren negentig kwam er toch het onvermijdelijke eigen wijndomein. Inmiddels zijn ook zoon Charles en dochter Emilie actief in het domein, dat heerlijke wijnen maakt. De Guillaumette, of wel ‘kleine Willem’ is een soepele telg die wordt gemaakt sinds 2009, een compositie van syrah, frenache, merlot, cabernet-franc  en marsellan.

Dat zorgt voor lekker fruit, kersen en bramen, frisheid en zuren in de smaak, die lekker gul en stevig is. Heerlijk rood.

Colaris, € 7,50

Reageer op dit item