Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers V - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers V

Zondag 15 april en maandag 16 april zullen de 'kleine importeurs' zich voor de derde keer verzamelen in Showkas de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug, om daar hun unieke en diverse wijnen te presenteren op 'Grootse Wijnen, Kleine Importeurs'. Perswijn stelt ze aan u voor, vandaag deel 5.Tekst: Anne van Melick
Panachée Wijnimport


Het Franse woord panachée betekent onder andere veelzijdig, veelkleurig en gemengd. Een uitdrukking die ook geldt voor deze wijnimporteur, die wijnen importeert uit Frankrijk, Spanje en Portugal. Rechtstreeks van de kleinere wijnproducent – waarvan vaak al jaren privé werd gekocht – alvorens in 2010 te starten met een eigen wijnimport.

Panachée Wijnimport is altijd op zoek naar goede en onderscheidende wijnen met een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding en heeft een voorkeur voor biologische productie. Veel van de geïmporteerde wijnen scoren hoog op proeverijen en hebben medailles verdiend.

Deze importeur levert aan particulieren en restaurants via de webwinkel en houdt voorraad aan huis.

Joop Bremer, eigenaar van Panachée Wijnimport, geeft tevens wijnproeverijen, wijncursussen en wijn/spijs cursussen voor kleine gezelschappen. Praktische en theoretische kennis vindt hij zeer belangrijk om uit dragen. Hij is vinoloog van de Wijnacademie sinds 1981 en onlangs weer geslaagd voor Register-Vinoloog. Ook heeft hij een cursus Spanish Wine Educator door Master of Wine Pancho Campo in 2011 met goed gevolg doorlopen.

Kijk voor meer informatie over Panachée Wijnimport op hun website.

Wine from the Alps


Wie aan Alpen denkt, denkt niet meteen aan wijn. Toch zijn wijn en wijnbouw nauw verbonden met de Alpencultuur en kent de regio een lange wijntraditie. Het waren immers de Romeinen die hier duizenden jaren geleden de wijncultuur brachten. Nu nog kan je de sporen uit die tijd terugvinden, zoals b.v. in de vele terrasvormige wijngaarden.

Maar bovenal in de aanwezigheid van het grote aantal authentieke en unieke druivensoorten. Deze leveren in combinatie met de verschillen in bodemgesteldheid en de sterk wisselende klimaatsinvloeden van bergen, meren en rivieren, wijnen op met een geheel eigen karakter. Wijnen van hoge kwaliteit en een grote diversiteit in smaak en stijl. Wijnen die bovendien ook vermaard zijn om hun gastronomische mogelijkheden. En dat maakt ze juist zo interessant voor elke wijnliefhebber.

Wine from the Alps is gespecialiseerd in wijnen uit het Alpengebied. Daaronder unieke wijnen zoals Petite Arvine, Heida, Cornalin, Amigne en natuurlijk de Fendant uit Zwitserland. Maar ook de Jacquère, Bergeron en Mondeuse uit de Franse Savoie, de Welschriesling uit Oostenrijk en de Valtellina wijnen uit het Noord-Italiaanse Alpengebied.

Kom kennismaken met de wijnen uit de Alpen en op “Grote wijnen van kleine importeurs”! Kijk ook op www.winefromthealps.nl

Con Gusto – Flavor From Friuli


Con Gusto – Flavor From Friuli richt zich op wijnen uit Friuli, een relatief onbekende regio uit Italië. Con Gusto maakt een breed aanbod uit Friuli in Nederland beschikbaar.

Deze importeur richt zich op bijzondere autochtone druivenrassen, onder andere refosco, picolit, pignolo, ribolla gialla, tazzelenghe en schioppettino. Deze druiven hebben een lange en rijke historie en waren 20 jaar geleden bijna verdwenen. In toenemende mate krijgen ze nu de nationale en internationale erkenning die ze verdienen.

De wijnen van Con Gusto worden allen in kleine aantallen geproduceerd en geleverd door kleinschalige wijnhuizen. Naast een vast aantal wijnhuizen, maakt Con Gusto gebruik van de Friulaanse sommelier Alessandro Candriella, die met name de selecties doet bij microproducenten. Con Gusto richt zich op kwaliteit en exclusiviteit, voor liefhebbers en kenners.

Lees verder op www.congusto.nl

Wijn uit Gaillac


Tijdens het opknappen van een oude boerderij in het Franse département Tarn, begonnen Carlo van Lamsweerde en zijn vrouw allerlei lokale lekkernijen te proeven. Dat zijn er heel veel, variërend van roze knoflook uit Lautrec, heerlijke geiten- en schapenkazen, tot prachtige, authentieke wijnen uit Gaillac. Ze maakten veel tochten door deze wijnstreek om de wijnen van de onbekende lokale druivensoorten te proeven. Wie had er ooit gehoord van ‘Braucol’, ‘Fer Servadou’, ‘Loin de l’œil’, ‘Duras’ of ‘Mauzac’?

Sinds 2007 presenteert Carlo een aantal van deze eeuwenoude cépages gemaakte kwaliteitswijnen via zijn internet-winkel, en stond hij met succes op de eerste 2 ‘Grootse Wijnen’-evenementen met positieve feedback: steeds meer mensen vinden deze Gaillacs ‘de kennismaking waard!’

Intussen hebben de meeste van de wijnen goede beoordelingen gekregen van o.a. Hubrecht Duijker, Ronald de Groot, Hans Schmidt, Onno Kleyn, in de Wijnalmanakken 2011 (Harold Hamersma) en 2012 (Cuno van ’t Hoff), en in de Wijngids van Mariëlla Beukers. Op ‘Grootse Wijnen’ kunt u persoonlijk kennis maken met Lucas Schutte die -als enige Nederlander- sinds ruim 10 jaar diverse mooie Gaillac wijnen maakt.

Lees verder over de ‘andere wijnen uit Gaillac, het verfijnde avontuur!’ op www.wijnuitgaillac.nl

Bezoek Grootse Wijnen, Kleine Importeurs op zondag 15 april en maak nader kennis met deze en vele andere gepassioneerde wijnimporteurs en hun wijnen. Bestel nu kaarten!

Reageer op dit item