Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers III - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs: de deelnemers III

Zondag 15 april en maandag 16 april zullen de 'kleine importeurs' zich voor de derde keer verzamelen in Showkas de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug, om daar hun unieke en diverse wijnen te presenteren op 'Grootse Wijnen, Kleine Importeurs'. Perswijn stelt ze aan u voor, vandaag deel 3!Tekst: Anne van Melick
Vino & Vetro

Vino & Vetro importeert Italiaanse kwaliteitswijnen voor horeca en particuliere wijnliefhebbers. Jan Alfrink heeft Vino & Vetro ruim 10 jaar geleden opgericht nadat hij 30 jaar geleden vele jaren in Rome woonde, werkte en trouwde met een Italiaanse. Over de jaren heen zijn vele persoonlijke contacten opgebouwd met de familiebedrijven van de wijnmakers. Sinds 2010 is ook Patrick van Gool partner in Vino & Vetro.

De meestal kleinere wijnhuizen die Vino & Vetro vertegenwoordigen, zijn zorgvuldig geselecteerd en staan borg voor kwaliteit tegen redelijke prijzen en zijn vaak zeer beperkt beschikbaar buiten Italië. Door de werkwijze van rechtstreekse import zonder tussenschakels en verkoop via internet, worden de bijkomende kosten laag gehouden. Het merendeel van de ruim 200 wijnen is op voorraad en direct leverbaar vanuit de kelders in Delft.

Op Grootse Wijnen zal Vino & Vetro u laten kennismaken met de Kreeftenwijn 2012, gekozen door de Kring van de Oosterscheldekreeft als begeleider van deze speciale kreeft. Daarnaast zal het wijnhuis Livon beide dagen aanwezig zijn om masterclasses te verzorgen en wijnliefhebbers kennis te laten maken met de uitgebreide collectie.

Kijk voor meer informatie op www.vinovetro.nl


Bolomey Wijnimport

Bolomey Wijnimport richt zich op bijzondere wijnen uit klassiek Frankrijk: de gebieden Bourgogne, Bordeaux, Loire en Champagne. De nadruk ligt op originele, kleinschalig geproduceerde wijnen met een hoog bio-gehalte. Wijnen veelal van jonge ambitieuze wijnmakers.

In de loop van 2008 is David Bolomey van start gegaan met zijn eigen wijnimport. Begonnen uit liefde en fascinatie voor Franse wijn. Centraal staat de selectie van de wijnen: een constante zoektocht naar wijnmakers die bezig zijn om van hun grond het mooist mogelijke te maken.

Met zijn eigen wijnimport wil Davis de meest fascinerende – en lekkerste! – wijnen uit Frankrijk halen. Over deze wijnen adviseer hij u graag.

Lees meer op de site van Bolomey Wijnimport.


Wijncultuur

Wijncultuur is in 2001 ontstaan mede dankzij de passie voor wijn van de eigenaar van Domaine La Madura. Deze wist zijn enthousiasme op meer dan overtuigende wijze over te brengen op de eigenaar van Wijncultuur, Henk Smeets. Het resultaat daarvan was dat Wijncultuur de wijnen van La Madura via internet op de Nederlandse markt ging brengen.

Op een later moment kwam er een champagneleverancier in de familie. Het bleek dat deze kleine onbekende champagneleverancier een juweel van een champagne maakt, en behoudens onze import, zijn hele productie verkoopt aan restaurants en passanten. Wijncultuur is trots op dit product!

Wijncultuur bedient de markt van de restaurants en BtB en via haar webshop de consument. De eerste website van Wijncultuur werd gebouwd in 2001, en is in 2011 vervangen door een modernere webwinkel. Klik hier voor een bezoek aan www.wijncultuur.nl.

WijnDijck


WijnDijck is een activiteit van Jan Bellekom, Antoine van den Burg, Hans Hessels, Pieter Smits en Jaap Zijlstra. Na jaren van wijnenthousiasme, proeven en bezoeken aan wijnboeren hebben zij in de vorige eeuw het besluit genomen om ook voor wijnliefhebbers buiten hen zelf bijzondere wijnen te gaan importeren.

De filosofie is simpel: zij benaderen bevlogen wijnboeren – vaklieden die traditioneel werken maar ook zeker gebruik maken van moderne wijntechnologie. Na bezoeken aan de geselecteerde wijnboeren worden de wijnen uitgekozen en wordt er een langlopende samenwerking afgesproken met de wijnproducent. Belangrijke afweging daarbij is dat er uitsluitend wijnen worden geselecteerd waarvan ter plekke te zien is dat deze goed en mooi gemaakt zijn.

Bij WijnDijck vindt u zo nooit éénmalige koopjes of wijnen die snel niet meer leverbaar zijn en nooit meer terugkomen. Bij WijnDijck kopt u de wijn bijna direct van de wijnboer! Het assortiment bestaat uitsluitend uit Franse wijnen uit de Elzas, Bourgogne, Maconnais, Beaujolais, Noordelijke Rhône, Vaucluse, Zuidelijke Rhône, Languedoc en de Gers-Cascogne.

Meer info op de site www.wijndijck.nl

Bezoek Grootse Wijnen, Kleine Importeurs op zondag 15 april en maak nader kennis met deze en vele andere gepassioneerde wijnimporteurs en hun wijnen. Bestel nu kaarten!

Volgende week deel 4 van deze serie.

Reageer op dit item