Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Restaurant lanceert eigen kaviaarlijn - Perswijn
Nieuws

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu Restaurant lanceert eigen kaviaarlijn

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van het met twee Michelinsterren bekroonde Ciel Bleu Restaurant, heeft zijn eigen kaviaarlijn gepresenteerd.
Samen met de in Scheveningen gevestigde kaviaarimporteur Persian Caviar, onder andere bekend door de ontwikkeling van de eenpersoonsverpakking Tjoepy waardoor kaviaar toegankelijker werd voor het publiek, heeft Kokmeijer een tweetal kaviaarsoorten geselecteerd.

De gelanceerde kaviaarlijn bestaat uit een exclusieve Baerii-soort afkomstig van de Siberische steur, deze wordt gepresenteerd als “Onno’s Taste” en heeft een kenmerkende boterige toon. Daarnaast komt “Onno’s Favorite” uit, een speciale Imperial-selectie die exclusief door Kokmeijer is geselecteerd en een mild nootachtige en licht kruidige nasmaak heeft.

Onno Kokmeijer licht toe: “Ik heb een voorliefde voor kaviaar. Er zijn maar weinig ingrediënten die puur, zonder enige toevoeging, zo smaakvol zijn. Baerii-kaviaar is helemaal mijn smaak, dus dat moest “Onno’s Taste” worden. Het is een prachtig product om kennis te maken met kaviaar. En bij een delicaat product als kaviaar heb je vanzelfsprekend een favoriet. Zo werd Imperial selection “Onno’s Favorite.”

Beide gekweekte kaviaarsoorten zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 10 gram en 125 gram.

Over de restaurants van Hotel Okura Amsterdam

Het Ciel Bleu Restaurant staat bekend om haar eigenzinnige invulling van de klassieke Franse keuken. Het restaurant ligt op de 23e etage van het hotel waardoor gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de stad. In november 2007 is het restaurant bekroond met een tweede Michelinster; tevens is er een eigen receptenboek gepubliceerd, getiteld ‘Ciel Bleu Restaurant, de eigenzinnige Franse keuken’. Ciel Bleu kreeg door Gault Millau 17 punten uitgereikt en staat op de 14e plaats in de Lekker 2012.

In 2011 opende Serre Restaurant haar deuren in Hotel Okura Amsterdam. De keukenbrigade laat zich inspireren door de keuken van het Ciel Bleu. De internationale kaart met zowel klassiekers als innovatieve gerechten versterkt het toegankelijke karakter van Serre Restaurant.

Op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam vindt men ook twee Japanse restaurants – Teppanyaki Restaurant Sazanka waar gerechten voor de ogen van de gast bereid worden, en het traditioneel Japanse Yamazato Restaurant. Dit Japanse specialiteitenrestaurant is sinds 2002 de trotse bezitter van een Michelinster en is daarmee het eerste traditionele Japanse restaurant met één ster in Europa.

Reageer op dit item