Monchiero Carbone, Pelisa 2009, Barbera d'Alba - Perswijn
Wijn van de week

Monchiero Carbone, Pelisa 2009, Barbera d’Alba

Barbara d’Alba en Barbera d’Asti worden gemaakt in twee aangrenzende streken. Barbera d’Alba is afkomstig uit het gebied ten zuiden van Alba, op de beide oevers van de rivier de Tanaro.
De noordelijke, linker oever, is de streek van de Roero, en de zuidelijke – rechter – oever is die van de Barolo, ook wel ‘La Langa’ genoemd. In beide streken staat veel barbera aangeplant, maar is het niet de belangrijkste druif. Barbera d’Alba staat bekend om zijn combinatie van finesse, kracht en elegantie. Dit is de soepele versie van dit domein, gemaakt op basis van jonge stokken, van wijngaarden in Roero. Hij wordt dus op het fruit gemaakt, maar door 30% van de wijn een jaar op eiken vaten te laten rijpen, krijgt hij ook een vleugje vanille, zonder dat het hout ook maar een moment overheerst.

Heerlijk dus, met zwarte bessen en olijven, zwoel, met bramen, zoethout, rondeur, aantrekkelijk en mooi zacht.

Van Eyck Wijnkelders, € 9,95

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven en ontvang uitnodigingen voor wijnproeverijen, wijntips, het laatste wijnnieuws en onze flesaanvraag.

Bij inschrijving ontvangt u gratis het e-book van Lars Daniëls MV over terroir. Meer dan 20.000 wijnliefhebbers en 900 importeurs ontvangen onze nieuwsbrief.

Zijn uw gegevens veranderd? Schrijf u met uw oude e-mailadres opnieuw in en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen.

Reageer op dit item

nl Nederlands