Examen wijnproefkunde najaar 2011: 10 gediplomeerden - Perswijn
Nieuws

Examen wijnproefkunde najaar 2011: 10 gediplomeerden

Het 48e examen Wijnproefkunde van OINOS Wijncursussen is op 14 november j.l. door tien kanperswijnen succesvol afgelegd. Het examen omvat een proeftechnisch en theoretisch gedeelte.
De geslaagden zijn:

Paul Barten (Heemstede)

Danny van Leersum (Elst)

Alessandro Matrone (Rijnsaterswoude)

Anneke Muda (Hendrik-Ido-Ambacht)

Marc Perriens (Nijmegen)

Lisanne van Son (Utrecht)

Bart Steggink (Zwijndrecht)

Erwin Vinck (Reuver)

Micha van Voorst (Arnhem)

Marlon Witteman (Haarlem)

De cursus Wijnproefkunde beoogt de deelnemers zowel de vaardigheid van het beschrijvend wijnproeven bij te brengen als die van het analytisch wijnproeven (het wijnproeven in relatie tot de samenstelling van wijn). Sinds de oprichting in 1988 hebben meer dan 900 deelnemers deze proefcursus gevolgd en zijn er bijna 500 gediplomeerden. Het uitgebreide cursusprogramma omvat naast wijnproeftechniek ook speciale onderwerpen op vinificatiegebied zoals extractietechnieken, kennis van gist en enzymen en oogstverrijking.

Cursisten komen zowel uit horeca als wijnhandel. Daarnaast zijn er steeds meer deelnemers die deze cursus als een prima opstap zien naar het proeftechnische deel van het vinologenexamen (SWEN 3) of als voorbereiding voor het behalen van de titel Magister Vini (SWEN 4).

Voorjaar 2012 vindt de cursus Wijnproefkunde wederom plaats op de maandagen 5 en 19 maart en 2 en 16 april 2012. Het examen staat gepland op maandag 23 april 2012.

Aansluitend op de cursus Wijnproefkunde zijn specifieke themadagen ontwikkeld. De cursusdag Bodem en Klimaat (1), sinds 2007 al door meer dan 160 oud-cursisten bezocht, geeft inzicht in het effect van deze parameters op wijnbouw en wijnstijlen. Aansluitend hierop worden specifieke wijnstreken behandeld. De themadagen Bordeaux en Bourgogne staan ook voorjaar 2012 weer op de rol. Op de website www.horstinkwijn.nl staan data en voorwaarden m.b.t. deze themadagen.

Voor nadere informatie en inschrijving:

Gerhard Horstink, Nijverheidstraat 28 te 4631 KS Hoogerheide

telefoon: 0164-615966, telefax: 0164-620071

e-mail: oinos@horstinkwijn.nl

website: www.horstinkwijn.nl

Reageer op dit item