Cupano – Brunello di Montalcino voor het eerst verkrijgbaar in Nederland. - Perswijn
Nieuws

Cupano – Brunello di Montalcino voor het eerst verkrijgbaar in Nederland.

De WijnEngel – WijnKoperij introduceert de biologisch werkende Azienda Cupano – Brunello di Montalcino, riserva in de beste jaren, Rosso di Montalcino en Sant’Antimo doc voor de Nederlandse markt.
Nog niet eerder waren de wijnen van deze producent in Nederland verkrijgbaar.

Als één van de weinige in de Brunello streek werkt wijnmaker en eigenaar Lionel Cousin volledig biologisch, streeft bij elke oogst naar volledige phenolische rijpheid, plukt met de hand, werkt met zeer lage opbrengsten per hectare, gebruikt natuurlijke gisten, malolactische fermentatie op Frans eiken, bottelt de wijnen ongefilterd en bewerkt de bodem van de wijngaard met paard en ploeg.

Doordat de eigenaars iedere wijnstok met de hand geplant hebben is er een zeer intieme band met hun wijngaard. Je kan je bijna niet voorstellen dat Lionel Cousin bijna dagelijks met een schaar door delen van de drie hectaren wijngaarden wandelt om al het onrijpe fruit te verwijderen, een van de redenen dat zelfs in het dramatische jaar 2002 een top Brunello geproduceerd. Tijdens de oogst wordt in zogenaamde tri’s geplukt waardoor alleen de geheel rijpe druiven worden geoogst.

De Cupano’s kunt u ontmoeten op de Wine-Professional 2012 in de RAI te Amsterdam bij de stand van DeWijnEngel. Tijdens de beurs op dinsdag middag 10 januari worden in een verticale proeverij de wijnen van Cupano geproefd en besproken.

Deze proeverij is alleen toegankelijk voor professionals uit de branche doormiddel van aanmelding en een daarop toegezonden uitnodiging. Een interview of ontmoeting is mogelijk voor journalisten.

www.cupano.it

www.dewijnengel.nl

Reageer op dit item