Pascual Toso, Merlot 2009, Mendoza - Perswijn
Wijn van de week

Pascual Toso, Merlot 2009, Mendoza

Merlot. Tja, merlot. Typisch zo’n druif waar je in de wijngaarden van een warm land als Argentinië met een scheve blik naar kijkt.
Juist op warme plekken is het voor de merlot moeilijk om zijn typische fruit vast te houden. Hij wordt heel snel overrijp, of hij moet zo vroeg geplukt worden dat de tannines eigenlijk nog niet helemaal rijp zijn. Maar als je dan een wijn tegenkomt als deze, zie je dat het toch allemaal kan kloppen, en dat ook nog voor een zeer billijke prijs. Vorig jaar spraken we met de consulent van dit domein, de Amerikaan Paul Hobbs. Die ziet het als een erezaak de balans en de tannines in dit soort wijnen tot in de perfectie te verfijnen. Hij is hier nu tien jaar actief, en hij laat zien dat iemand van buitenaf toch het verschil kan maken. De wijnen zijn zeer aantrekkelijk, vooral door de mooie rijpe tannines.

Dit is een heerlijk glas, met pruimen, bramen en kruidigheid, in de smaak een lekkere stevigheid, sappig, zwoel fruit, en vooral ook mooi levendig.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 5,95

Reageer op dit item