Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur Champagne - Perswijn
Nieuws

Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur Champagne

Sinds afgelopen donderdag is Anja Vondenhoff de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren.

Anja_Vondenhoff_ambassadeur_Champagne_2011
Sinds afgelopen donderdag is Anja Vondenhoff de nieuwe Nederlandse ambassadeur van Champagne. Na een spannende finale in de Twenty Third Bar van het Okura Hotel Amsterdam verkoos de jury Anja boven de twee andere kanperswijnen vanwege haar uitgebreide kennis over Champagne, haar betoog over wijnspijscombinaties en haar bevlogen manier van presenteren.

Elk jaar organiseert het Champagne Bureau Nederland in opdracht van Comité Champagne de Nederlandse finale van het Concours Européen des ambassadeurs du Champagne. Ditmaal was het thema ‘Drie druivenrassen voor één terroir, de kunst van de assemblage in de Champagne’. Na een voorselectie gaven de drie finalisten hun presentatie aan een vijfkoppige jury die de presentaties moest beoordelen op kennis van het terroir, druivensoorten en assemblage, originaliteit en pedagogiek.

Anja zit al meer dan 15 jaar in het gastronomisch/hospitality-onderwijs en breidde haar wijnkennis afgelopen jaren uit door opleidingen aan de Wijn Academie en Wine and Spirit Education Trust. In 2010 behaalde ze aan de Oostenrijkse Wijnacademie de titel Weinakademiker. Deze gedegen achtergrond zorgde ervoor dat ze met grote voorsprong de finale won.

In oktober staat Anja voor de negenkoppige jury in Epernay (waaronder Frank Jacobs) waar zij ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Finale. De zeven andere winnaars komen uit België,Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland.

Dit jaar bestond de Nederlandse jury bestond uit Noële Ruitenberg (Ruit&Rijst, Nederlands eerste Ambassadrice), Sjoerd de Groot (wijnschrijver

en uitgever van Perswijn),
Concours_Champagne_2011_jury
Frank Jacobs (Wine PEP Talk schrijver en docent aan de Wijnacademie), Delphine Coustheur (œnologe van het Comité Champagne in Epernay) en Stephanie Dumoulin (Champagne Bureau Nederland).

Het Okura Hotel Amsterdam stelde graag haar Twenty Third Bar ter beschikking aan dit evenement. Deze bar werd in het verleden uitgeroepen tot beste Cocktail- en ChampagneBar van Nederland, dus het was een zeer toepasselijke locatie. De prijsuitreiking vond aan het einde van een geslaagde dag plaats in de Lobby Bar van het hotel.

Voor meer informatie:

www.ambassadeurschampagne.com

www.champagne.nl

www.okura.nl

Foto boven: Anja Vondenhoff

Foto onder: de jury, v.l.n.r.: Frank Jacobs, Noële Ruitenberg, Sjoerd de Groot, Delphine Coustheur, Stephanie Dumoulin.

Reageer op dit item