Symposium & Masterclass over wijnbouw in België en Nederland - Perswijn
Nieuws

Symposium & Masterclass over wijnbouw in België en Nederland

Op donderdag 8 september zal in het Belgische Hasselt voor de eerste keer het BeNeVit Wijnsymposium gehouden worden, waarbij BeNeVit de afkorting is voor Belgisch Nederlands Vitis. Het evenement is een initiatief van Geurt van Rennes.

symposium_1
Op donderdag 8 september zal in het Belgische Hasselt voor de eerste keer het BeNeVit Wijnsymposium gehouden worden, waarbij BeNeVit de afkorting is voor Belgisch Nederlands Vitis. Het evenement is een initiatief van Geurt van Rennes.

Tijdens dit symposium zal gesproken worden over de mogelijkheden voor wijnbouw in Belgisch en Nederlands Limburg, van oudsher de kwalitatief toonaangevende provincies in beide landen voor de teelt van ´edele´ druivenrassen. Wellicht zal het belang van de wijnbouw in beide provincies nog toenemen wanneer er inderdaad sprake blijkt te zijn van een structurele klimaatverandering.

Internationale experts

Keynote spreker tijdens het symposium is de Australische viticulturist Richard Smart, onder meer bekend als auteur van het handboek Sunlight into Wine en een expert op het gebied van loofwandbeheer en geleiding. De titel van zijn bijdrage luidt: Climate change & wine. The influence on viticulture in Belgium and The Netherlands.

Een tweede internationaal gerenommeerde spreker is Kyriakos Kynigopoulos, actief als consultant in de Bourgogne tevens adviseur van Wijnkasteeel Genoels Elderen. Hij zal zijn licht laten schijnen op zijn lievelingsdruif: Le Pinot Noir et l´intérêt d´un climat froid pour la production de vin de qualité.

Daarnaast zullen nog diverse andere aspecten van Belgisch-Nederlandse wijnbouw aan de orde komen.

Masterclass

De dag na het symposium, vrijdag 9 september, zal Richard Smart op uitnodiging van opleidingsinstituut Winewise ook een master class geven over klimaatverandering en wijngaardbeheer. Hij zal dat doen op Wijnkasteel Genoels Elderen in Riemst (zie bovenste foto).

Praktische gegevens symposium

Datum: donderdag 8 september

Locatie: Boudewijnzaal van het Provinciehuis van Limburg, Universiteitslaan 1, Hasselt (België)

Kosten: 80 euro

Informatie en inschrijving: www.benevit.org

Praktische gegevens master class Richard Smart

Informatie en inschrijving: www.winewise.be

Reageer op dit item

nl Nederlands