Achille Thirion, Pinot Blanc Cuvée Spéciale 2009, Alsace - Perswijn
Wijn van de week

Achille Thirion, Pinot Blanc Cuvée Spéciale 2009, Alsace

Het klinkt misschien een beetje onbeleefd, maar in de Elzas zijn ze niet erg creatief in het verzinnen van spannende en vooral niet van moderne etiketten. Als je sommige labels ziet, dan zou je geen stuiver geven voor de betreffende wijn. Het is een vreemd fenomeen, maar toch werkt het wel zo.

achille300
Het klinkt misschien een beetje onbeleefd, maar in de Elzas zijn ze niet erg creatief in het verzinnen van spannende en vooral niet van moderne etiketten. Als je sommige labels ziet, dan zou je geen stuiver geven voor de betreffende wijn. Het is een vreemd fenomeen, maar toch werkt het wel zo. De inhoud is belangrijk, maar de verpakking ook. De wijnen van Achille Thirion zijn daar een sprekend voorbeeld van. Het etiket is extreem fantasieloos, maar de wijnen zijn verrassend lekker. Tja, daar heb je het al, dat vind je dan ook meteen verrassend. Het domein maakt mooie rijpe, goed getypeerde wijnen, die rijp van karakter zijn, maar niet zo extreem zoet. Een belangrijke eigenschap voor Elzas-wijnen, wat ons betreft.

Deze Pinot blanc heeft die typische kruidige stijl, smaakt ongecompliceerd, mollig en rijp, met gele pruimen en goede zuren.

Amateurs du Bon Vin, € 7,-

Reageer op dit item