Smullen maar! - Perswijn
Andermans woorden

Smullen maar!

Groene salade met gekookt hoeve ei (sic), ansjovis en monsterdressingBoerenbrood met roomboter en ajolieTe nuttigen tijdens een rondvaart door Amsterdam op partyjacht Margaretha.
Smullen maar!

Groene salade met gekookt hoeve ei (sic), ansjovis en monsterdressing

Boerenbrood met roomboter en ajolie

Te nuttigen tijdens een rondvaart door Amsterdam op partyjacht Margaretha.


Koppelverkoop…

Indien u bepaalde wijnen in de afgelopen drie jaar gekocht heeft kunt u er vrijwel zeker van zijn dat u hiervoor ook nu weer in aanmerking komt.

Als u nu reeds uw wensenlijst aanbiedt, kunnen wij hier rekening mee houden, evenwel zonder enige garantie. U begrijpt dat het voor P. de Bruijn wijnkopers (sic) onmogelijk is alleen de hoogst scorende wijnen aan te kopen. Wij krijgen niet alleen Gazin zonder L?Hospitalet de Gazin. Wij moeten vaak een hele range afnemen van de leverancier en kunnen dus niet alleen de allerhoogst scorende verkopen. Houdt u rekening met het behoud van deze balans, om zo in aanmerking te komen voor de meest gevraagde wijnen.

… waar wat tegenover staat

Wat naast een goede selectie van Bordeaux Primeur wijn 2010 zeker zo belangrijk is, dat (sic) De Bruijn wijnkopers haar wijnenbij betrouwbare en financieel gezonde handelshuizen afneemt. Onze decennia lange relatie geeft ons meerdere privileges en de garantie dat de wijnen over twee jaar ook daadwerkelijk in Nijmegen krijgen. Dat geeft u de garantie dat wij op onze beurt u de wijnen ook daadwerkelijk kunnen leveren. Als klant wilt u zeker weten dat de belofte waar gemaakt wordt, tegenwoordig zijn er helaas veel nieuwe aanbieders op internet die u hierin teleurstellen. Goedkoop kan dan wel eens duurkoop worden.

Leerzame mededelingen inzake de voorverkooop Bordeaux 2010 van P. de Bruijn Wijnkopers op bordeaux2010.nl. Potenti?le afnemers dienen hun plaats te weten, want crus class?s uit Bordeaux mogen kopen is tegenwoordig een gunst!  


Proefnoot

Een echt Chileense druif soort, en zo zacht en smakelijk ongekend. Een wijn met smaaktinten van bramen, bessen en natuurlijk de zachte rijpe afdronk mogen wij niet vergeten.

Beschrijving van een Chileense Carmen?re op perfectewijn.nl. Het gebezigde Nederlands is vooralsnog verre van perfect.


Parker waarschuwt de Bordelais…

Le plus important critique de vin s?alarme du “jeu tr?s dangereux” pour Bordeaux que constituerait une nouvelle hausse des prix des grands vins bordelais apr?s la campagne des primeurs.

Si la derni?re cuv?e, celle de 2010, sort ? des prix plus ?lev?s que 2009, on peut s?attendre ? une crise financi?re ou ? l??mergence d?une bulle pour les grands vins de Bordeaux, avertit-il, en pr?conisant une baisse de 10 ? 20%.

Robert Parker, aangehaald op de site sudouest.fr, waarschuwt de eigenaars van grands crus voor het spelen van gevaarlijke spelletjes door te hoge prijzen voor hun 2010 te vragen. Speculatiezeepbellen barsten nu eenmaal. Hij raadt daarom dringend een prijsdaling met 10 tot 20% ten opzichte van 2009 aan.

…maar die lijken daar geen boodschap aan te hebben

Chateau (sic) Gruaud Larose has just released its price for the 2010 vintage – prompting Bordeaux insider to predict the floodgates will open.

Gruaud Larose, a second growth and and the highest-profile property to declare its price in the slowest en primeur campaign for at least ten years, will be €45 ex- Bordeaux, up 14.2% on last year.

Other important releases include Chateau d?Armailhac (€32.40 ex-Bordeaux, +17.4% on 2009), Chateau Haut Bages Liberal (sic) (€27.50 ex-Bordeaux, +12.2% on 2009) and Chateau de Fieuzal (€25.20 for the red, +10.5%).

Mededeling op decanter.com die eerder in de richting van een prijsstijging dan een prijsdaling met 10 tot 20% wijst. Het dreigt de spuigaten te gaan uitlopen, want China lokt…


Valse vrienden

Het is een ondoorgrondelijke deken die door veel wijnkenners over de wijnwereld heen wordt gelegd, vindt de ondernemer [Oliver van Hees, initiatiefnemer van de site wijdrinkenwijn.nl] die zich hieraan irriteert (sic).

“Het zorgt alleen maar voor verwarring. Ik heb vaak voor de schappen in een slijterij of een supermarkt gestaan in de hoop dat ik de wijn zou vinden die ik zocht. Er zijn zoveel aanbevelingen dat ik het spoor bijster raak.”

Dan blijkt de wijn die door een expert wordt aangewezen als de beste, vaak te krachtig of te gecompliceerd van smaak. En dat leidt tot irritaties. Het oordeel van een deskundige is niet meer relevant, vindt Van Hees. “We geven de voorkeur aan een wijn die we zelf geproefd hebben of die ons door vrienden is aangeraden. Als een vriend het lekker vindt, zal het wel goed zijn.”

Bericht op de pagina Entertainment (!) van Sp!ts. Ide?le bekommernis om Henk en Ingrid in verwarring over elitaire wijn? No way, het is gewoon reclame voor de zoveelste internetwijnhandel met als doelstelling financieel gewin. ?n met voor de verandering  weer eens een ?uniek? concept… Volgende!


Meneer Helder

We eten in het restaurant van het Wereldmuseum [in Rotterdam].

Sterrenkok Cees Heldring is de adviseur van de keuken.

Pijnlijke misser in de rubriek lunchgesprekken van NRC Lux, de zogenaamde lifestylebijlage van die zelfverklaarde kwaliteitskrant. Waarin nooit iemand eens een fatsoenlijk glas, laat staan een fatsoenlijke fles wijn durft te bestellen. Aan de prima wijnkaart van het Wereldmuseum kan dat alvast niet liggen!

Reageer op dit item