Buglioni 2009, Valpolicella Classico - Perswijn
Wijn van de week

Buglioni 2009, Valpolicella Classico

Net als bij andere noordelijke wijngebieden in Italië wordt in Valpolicella een centraal gedeelte van de streek gezien als het ‘klassieke’, en in feite ook het beste deel van de D.O.C. Dit gedeelte heeft dan ook recht op het voeren van de eigen D.O.C.: Valpolicella Classico.

buglioni_valpolicella250.jpg
Net als bij andere noordelijke wijngebieden in Italië wordt in Valpolicella een centraal gedeelte van de streek gezien als het ‘klassieke’, en in feite ook het beste deel van de D.O.C. Dit gedeelte heeft dan ook recht op het voeren van de eigen D.O.C.: Valpolicella Classico. Wijngaarden in vijf dorpen rond (en inclusief) Negrar vallen binnen deze kleine zone, waar inderdaad mooie krachtige Valpolicella kan worden verwacht – uiteraard als de producent daar de nodige moeite voor doet. Buglioni, in San Pietro in Cariano, aan de westkant van de Classico-zone, bewijst met zijn wijnen dat kwaliteit hier samen kan gaan met een uiterst vriendelijke prijs. Deze Classico is een klassieke mix van lokale druiven, met aan de basis 60% corvina, aangevuld met 25% corvinone, 10% rondinella en 5% molinara. Een wijn om jong te drinken, puur op zijn fruit, dat in de mooie warme jaargang 2009 extra uitblinkt.

Je ruikt heerlijk kersen en bessen, de smaak is romig en gepolijst, mooi sappig, met kersen en zoete bramen: een heerlijk glas, met veel verleiding.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 7,95

Reageer op dit item