Mezzacorona 2008, Teroldego Rotaliano - Perswijn
Wijn van de week

Mezzacorona 2008, Teroldego Rotaliano

Binnen Trentino is er een aparte herkomstbenaming gecreëerd voor wijnen van de teroldegodruif, in het vlakke deel van de streek, de Campo Rotaliano. Juist op deze stenige en vlakke ondergrond gedijt deze klassieke streekdruif het beste. Het gebied is maar klein: niet meer dan 400 hectare. Elders wordt deze teroldegodruif eigenlijk niet gevonden, zodat dit deel van Trentino werkelijk een unieke druif binnen de grenzen heeft.

mezzacorona__terol250.jpg
Binnen Trentino is er een aparte herkomstbenaming gecreëerd voor wijnen van de teroldegodruif, in het vlakke deel van de streek, de Campo Rotaliano. Juist op deze stenige en vlakke ondergrond gedijt deze klassieke streekdruif het beste. Het gebied is maar klein: niet meer dan 400 hectare. Elders wordt deze teroldegodruif eigenlijk niet gevonden, zodat dit deel van Trentino werkelijk een unieke druif binnen de grenzen heeft. En dan alle hulde voor de dynamische coöperatie Mezzacorona (in het dorpje Mezzocorona, nota bene aan de Via del Teroldego), dat van deze druif zo’n lekkere betaalbare wijn maakt. Want deze coöperatie is niet alleen dynamisch, maar ook serieus groot, met in totaal 1300 aangesloten boeren, die samen zo’n 2400 hectare wijngaarden verzorgen. Dankzij deze schaalgrootte kan het bedrijf goede wijnen maken voor een schappelijke prijs. En niet alleen van internationale druiven, maar ook van lokale rassen als lagrein, marzemino en teroldego.

Met dit aangename glas rood als resultaat, met kersen en bessen in de geur; zacht, ingetogen, vol en verleidelijk in de smaak, ietwat tannines.

Jumbo, € 4,99

Reageer op dit item